Koronapandemien har lagt et tungt slør over kulturlivet og med begrenset antall plasser å tilby publikum ønsket ikke Teater Innlandet å sette opp jubileumsforestillingen sin «Den finaste eg veit» som er basert på tekst og musikk av Hellbillies. Dette er en forestilling de ønsker at flere skal få se og dermed utsettes den til neste år. Men Teater Innlandet ønsket å tilby noe og hivde seg rundt.

Stolt og glad teatersjef

Da avlysningen var et faktum skapte det litt hodebry for teatersjef Thorleif Linhave Bamble, men han var ikke den eneste som hadde fått noen luker i kalenderen.

– Planleggingshorisonten for oss er vanligvis lang og med avlysningene fikk vi et tomrom i kalenderen. Jeg fikk et tips om at regissør Angelina Stojčevska også hadde ledig kapasitet, så jeg tok kontakt med henne. Vi hadde en god dialog og i slutten av juli fikk vi landet en forestilling, sier han.

De medvirkende i oppsetningen er Anne Guri Tvedt, Sunniva Du Mond Nordal, Stian Isaksen, John Nyutstumo og Tom Styve. Alle var ment å inneha en rolle i «Den finaste eg veit.»

– Vi måtte omstille oss og jeg er stolt og glad for at vi får til dette. Det er en tung materie å sette seg inn i på unormalt kort tid, sier Linhave Bamble.

Høyaktuell tematikk

«Shakespeares Julius Cæsar forteller en historie fra en alvorlig tid hvor et mektig rike står i fare for å falle i grus. Parallellene til nåtiden er slående. Derfor har vi latt oss engasjere av denne episke tragedien» står det å lese på Teater Innlandets egne sider og regissør Angelina Stojčevska trekker paralleller til det vi nå kan bevitne i USA og den pågående valgkampen der.

– Julius Cæsar er en historie om revolusjon og en historie om å sprenge alt i lufta uten egentlig å ha noen plan for hva man skal bygge opp igjen der. Det er også en historie om å tillit og det å bli sveket av sine aller nærmeste, sier Stojčevska og legger ikke skjul på at hun ser likheter med det hun omtaler som «verdens største sirkus i verdens rikeste u-land.»

– Tematisk var dette noe som traff meg sterkt og parallellen til tiden vi lever i er åpenbar, sier Linhave Bamble.

Premiere for forestillingen er altså 20. november i Hamar kulturhus før den drar ut på en turne hvor den skal spilles på øvrige kulturhus i Innlandet.