Liv Ullmann forteller om sitt liv i Elverum og Hamar

NÆRT: Publikum i Hamar og Elverum kan få et nært møte med Liv Ullmann denne helgen.

NÆRT: Publikum i Hamar og Elverum kan få et nært møte med Liv Ullmann denne helgen. Foto:

Liv Ullmann gjester Hamar og Elverum med forestillingen «LIV» denne helgen. Her kan publikum få et unikt innblikk i hennes rikholdige liv.

DEL

– Å reise rundt i Norge og møte publikum på hjemmebane er en av de tingene jeg har drømt om å gjøre igjen helt siden jeg spilte i «Et dukkehjem» på min første turné med Riksteatret. Denne gangen møter jeg publikum som meg selv. Som Liv. Det er hun jeg aller best liker å være, sier Liv Ullmann (80).

Hun forteller om forestillingen LIV, som er et helt unikt prosjekt. En slags blanding av teater og teatersamtale mellom Ullmann og teatersjef Tom Remlov.

I «Liv» møter du både den unge skuespillerinnen, Hollywood-stjernen og den modne regissøren og menneskerettsaktivisten. Ullmann ønske om å være et medmenneske og ta ansvar for andre er et gjennomgående tema i forestillingen.

– Vi har ikke noe manus, men vi vet begge retningen vi skal gå, sier Ullmann, som legger til at forestillingen kommer til å forandre seg litt hver kveld. Vi kommer tett på publikum, og publikum kommer tett på oss, sier hun.

– Liv Ullmann er en av våre aller største stjerner. Hele verden har vært hennes scene. Alltid på reise. Alltid på vei til nye oppgaver. Alltid nysgjerrig på nye muligheter og uventede utfordringer som venter ved neste korsvei, forteller forestillingens regissør Bentein Baardson.

Remlov har kjent Ullman lenge. Blant annet fikk han henne til ta regien av forestillingen «Fortrolige samtaler» i sitt første år som teatersjef.

– Hvordan er det å snakke med henne på scenen?

– Liv er så levende og så til stede. Så det å samtale med henne er bare en glede. Hun har en gudbenådet humoristisk sans, har selvironi og er frisk og rask i replikken. Det er virkelig en samtale hvor alt kan oppstå.

– Selv om vi på forhånd har lagt et løp så blir hver forestilling unik, sier Remlov.

For Ullmann har det etter hvert blitt et langt liv:

– Nå som jeg har blitt 80 vet «alle» hvor gammel jeg er, men inne i meg kjenner jeg meg langt yngre – mye yngre, poengterer Liv Ullmann.

«LIV» spilles på Elverum kulturhus lørdag og Hamar kulturhus søndag.

Artikkeltags