Gå til sidens hovedinnhold

Tester ølfestival på Gullkorn Ølbarlbar

Artikkelen er over 2 år gammel

– Det er ikke hver dag et belgisk ølbryggeri inntar Hamar, sier Stein Rune Høines hos Gullkorn Ølbar.

I bakgården til Gullkorn Ølbar er Stein Rune Høines spent.

– Det kommer representanter fra Brussels Beer Project og spanske håndverksbryggeriet Yria. Nå krysser jeg fingrene for at ikke SAS-streiken setter en stopper for at de kommer seg til Norge, sier Høines.

For første gang skal Gullkorn Ølbar forsøke seg med en egen ølfestival, selv om den på grunn av de begrensede arealene i bakgården ved Røhnegården neppe blir på størrelse med Hamar Ølfestival eller Oktoberfest.

Det skjer torsdag 2. mai.

Egentlig er det en test:

– En av Norges beste ølfestivaler tjuvstarter i byen vår.

Haandfest holder til i Drammen, og regnes for å være blant Norges beste ølfestivaler blant kjennere. Nå begir de seg ut på veien og gir de en liten smakebit på festivalen, i Hamar.

– I Gullkorn Ølbars bakgård blir det pop-up-party, med et par av de utenlandske bryggeriene som gjester festivalen. Dette er topp internasjonale håndverksbryggerier, som ikke har distribusjon i Norge, og som det dermed ikke er vanlig å få kjøpt øl fra, her i landet. Derfor er det heller ikke importører som tar turen til Hamar, men representanter fra selve bryggeriene, sier Høines.

I tillegg rigger også arrangøren Haandbryggeriet seg til, og byr på noen av de aller siste bryggene fra bryggeriet på Brakerøya i Drammen.

– Hvorfor ville du satse på en ølfestival?

– Vi vil jo være best på øl i Hamar, og har fått et godt rykte på å ha søkelys på håndverksøl. Blant annet har vi en kvinnelig ansatt (Åshild Karlsen Hestnæs) som har utdannet seg til ølsommelier, sier Høines.

– Også vil vi jo være med på å bidra til liv og røre i byen.