Gå til sidens hovedinnhold

Til nå har dette vottetreet samlet inn 30.000 kroner

Artikkelen er over 1 år gammel

For fem år siden laget Nina Koteng et vottetre for å minnes venninnen Lone Jørstad som døde av kreft. Det nye treet har så langt brakt inn 30.000 kroner.

– Et utrolig engasjement! sier en lykkelig Nina Koteng hos sentrumsbutikken Lille Lone.

Rett innenfor butikkdøren står et tre som i seg selv er et imponerende skue. Her har folk levert inn votter og sokker som Steen kan selge til inntekt for Kreftforeningen.

Sist gang, for fem år siden, dro hun 39.000 kroner på sin Vottetre-aksjon.

– Den gangen, som nå, gjorde jeg det for Lone som døde av kreft. Så gikk det noen år og jeg fikk en utfordring av noen ivrige strikkere. De ville ha et nytt sokketre. Jeg la ut på Facebook om noen hadde lyst til å hjelpe til med å strikke, og responsen var enorm.

Det foregår slik: Kunder og støttespillere kommer innom Lille Lone-butikken med strikkeprodukter som de donerer til aksjonen. Strikkeproduktene selges og alle pengene som kommer fra dette salget går uavkortet til vottetre-aksjonen.

– Så langt begynner vi å nærme oss 30.000 kroner i inntekter. Vi hadde åpning av treet samtidig med Rosa Sløyfe-aksjonen, og vi har til nå solgt fryktelig mye strømper, sokker og strikkebukser. Også har jeg fått inn gevinster fra hele Hamar sentrum som er plassert under treet. En masse gavekort som jeg har basarbok på.

Koteng drar fram en blågul drakt:

– Se her! Jeg har fått signert trøye av Tonje Enkerud fra Storhamar Håndball. Også har vi en signert hockeykølle fra Storhamar Ishockey.

Votteaksjonen har også fått egen Vipps-kode hvor kundene hos Lone kan sette penger rett inn på aksjonen.

– Veldig lettvint. Den koden er blitt brukt mye, sier Koteng.

Hun tror det til slutt blir en pen sum penger som går til kreftsaken:

– Vi legger veldig godt an. Dette lukter rekord!

– Og nå kommer kulda så da vil det forhåpentligvis gå enda flere luer og sokker. Jeg må få oppfordre: Kom hit og kjøp julegaven og støtt et godt formål!

Vi tar med at Elisabeth Saxrud på garnbutikken Tre Nøster i gågata har designet en helt spesiell Lone-vott til aksjonen.

– En skikkelig fin vott, og for en ære!