Det er paret Hilde Røsberg og Magne Tvinnereim som nå har startet opp et familieprosjekt som skal komme mange til gode. De har nemlig tatt over tomme lokaler på Vikasenteret for å etablere kafé.

– Det kommer av et ønske vi har om å bygge opp noe sammen. På Vikasenteret er det ikke kafé fra før, og er det noe vi har erfart spesielt fra den tida vi er inne i nå, så er det hvor viktig det er at mennesker får møte andre, påpeker Hilde.

– Vi ønsker å skape et møtepunkt for mennesker i alle aldre, der du skal få god kaffe og god mat, men også kunne merke den gode atmosfæren på lang veg. Et nærsenter rett og slett, fortsetter hun.

– Navnet har vi valgt fordi vi ønsker å skape idyll i næromådet. Her vil vi gi folk en god følelse og et sted de ønsker å vende tilbake til, forteller den engasjerte gründerfamilien.

Hilde og Magne er begge til daglig lærere på Solvang skole, men Magne har i tillegg nylig etablert firmaet Min vaktmester der han skal tilby typiske vaktmestertjenester til folk i Hamar-området.

Proff barista på laget

Foreldrene har altså sin yrkeserfaring fra felt som kanskje ikke har noen åpenbar overføringsverdi til cafedriften, men det kan man ikke si om Hildes sønn Mathias. 26-åringen har nemlig jobbet som barista i London, og ikke hvor som helst. Det var nemlig rett ved turistattraksjonen London Eye.

– Dette tror jeg nok må ha vært en av de mest travle kaffebarene i hele London og det er en unik erfaring å ha med seg. Vi hadde nok 5-600 besøkende pr. dag, forteller han.

Berg er baristautdannet, en yrkesretning han kanskje ikke så helt komme selv.

– Jeg har alltid likt kaffe, men at det skulle være så interessant og givende å jobbe med hadde jeg faktisk ikke trodd, sier Berg som også fikk litt ledererfaring fra kaffebaren i London før pandemien kom. Da var det nemlig han som i praksis sto for den daglige driften.

Åpner i april/mai

Det er Hilde som er daglig leder for nyetableringen, men det er nevnte Mathias og hans bror Alexander som primært skal besørge den daglige driften. Flere av familiemedlemmene blir nok også å se der, men de har innsett at det ikke vil væte tilstrekkelig utelukkende å rekruttere fra eget hus, så det vil også bli ansettelser.

De har nå formelt overtatt lokalene, men det vil gå noen måneder før kafeen er oppe og går.

– Vi har ikke satt noen eksakt dato, men vi håper å kunne åpne i april eller mai. Vi oppgraderer lokalene i takt med at handlegata inne på senteret pusses opp og vi tar høyde for at det kan være forsinkelser i leveransen av utstyr som vi bestiller, forteller de.

Tida bruker de, foruten til å pusse opp, til å få en meny ned på papiret.

– Vi skal bruke tida godt. Vi skal teste oppskrifter og foreta markedsundersøkelser. Planen er å ha tradisjonell kafémat, men også noen spesialiteter, forteller Hilde.

Og kaffeeksperten Mathias kan berolige alle med at det ikke bare blir avansert og fancy kaffe å få der.

– Jeg er selv glad i trakterkaffe og vi skal så klart servere det også, sier han.

– Har vært førsteprioritet

Senterleder Harald Tungevåg er strålende fornøyd med å ha landet et serveringstilbud.

– Det har hele veien vært førsteprioritet å få inn en kafé her. Det tilbudet som nå kommer er midt i blinken og blir et sted hvor folk kan kose seg i hjertet av senteret. Det har tatt over tre år å få dette på plass, men når man ser hvordan de to siste årene har vært var det kanskje lurt å vente, sier Tungevåg.