Gå til sidens hovedinnhold

Tilbyr busskyss for en tier i hele sommerferien

Artikkelen er over 2 år gammel

– Vi klinker til og tilbyr alle å bruke bussen for en tier i hele sommerferien!

Informasjons- og markedssjef i Hedmark Trafikk, Cathrine Glomsvoll, og fylkesråd Anne Karin Torp Adolfsen, med ansvar for samferdsel og miljø, er stolte av årets sommertilbud innen kollektivtransport i Hedmark.

I 2010 startet man opp med et tikronerstilbud i byene Hamar, Elverum og Kongsvinger.

I 2017 ble tilbudet utvidet til å gjelde alle linjer i fylket, noe som ble videreført i 2018. Hedmark Trafikk opplevde det året en økning på 9,8 prosent som benyttet seg av kampanjen.

Nå tar man det hele et stort steg videre.

– I år blir det en tier i hele skolens sommerferie! På alle linjer. Dermed er det ingen grunn til å bruke bilen, sier Glomsvoll, og legger til:

– Vi gjør dette fordi vi ønsker flere over fra bil til buss, og vi håper vi får markedsført at vi har et så godt kollektivtilbud at vi får med oss nye kunder også etter sommeren.

Fylkesråd Torp Adolfsen mener busstilbudet i Hedmark er svært godt:

– Vi i Hedmark fylkeskommune er veldig stolte eiere. For det er utrolig hva Hedmark Trafikk får til innenfor de rammene som de har. Med dette tilbudet kan en virkelig reise på en langtur. Til Elgå, til Charlottenberg eller til andre steder for en tier. Hvor får du en tak i en utenlandstur for en tier? sier Torp Adolfsen og smiler.

– Også er det et veldig godt grep i forhold til å redusere klimautslipp.

Glomsvoll har tatt med seg en mail fra en entusiastisk damegjeng på Hamar. I fjor hadde de laget et tett utfluktsprogram og fikk se mye av fylket ved hjelp av noen tikroninger. I mailen skriver de at de ønsker å legge opp til enda flere opplevelser i år og håper tilbudet kommer tilbake.

– Det kan de. Og de får enda flere muligheter i og med at vi kjører kampanjen hele skoleferien, sier Glomsvoll.

Nota Bene: 5. juni er det verdens miljødag. Da markerer Hedmark Trafikk dagen med gratis busskyss i hele fylket, på alle linjer.