Gå til sidens hovedinnhold

Tilbyr kontorbås til de som er blitt lei av å jobbe hjemmefra: – Det er godt å komme seg litt ut

Nylig lanserte Atle Mathisen på Pizzanini et tilbud der man kan leie seg kontorplass i restaurantlokalene som et supplement til hjemmekontor. Det initiativet settes pris på av Kjetil Dahl Eriksen og Stian Hagen.

Mange har nå hatt hjemmekontor på og av i nesten et år, og det kan begynne å tære på. Derfor synes daglig leder på Pizzanini Atle Mathisen det kunne være et godt initiativ å tilby disse noen andre omgivelser å jobbe i. Nå kan du leie deg en bås og få wifi, lunsj og kaffe inkludert i prisen.

– Jeg tror mange begynner å bli lei hjemmekontor, så det kan være godt å ha et sted å dra til. Det kan være sunt med litt annen input enn det du får på hjemmekontoret og det har nok mange savnet, sier Mathisen som foreløpig ikke har hatt så voldsomt med trøkk fra folk som vil ta arbeidsdagen sin der.

– Det har ikke vært så mange hittil, men tilbakemeldingene vi har fått på sosiale medier etter at vi la det ut har vært veldig positive. «Helt genialt» og «Dette må prøves» ble det skrevet i kommentarfeltet. Vi ser at dette allerede er blitt en snakkis og det er jo en fordel for oss, sier Mathisen.

– Må være litt kreativ

Han legger ikke skjul på at dette grepet ikke er noe han gjør utelukkende for å gi et tilbud til de som begynner å bli lei hjemmekontortilværelsen. 2020 ble et tøft år også for Pizzanini, så han trenger alle besøk han kan få inn for å få snøballen til å rulle igjen.

– Det gjelder å være litt kreative om vi skal ha noe håp om å ta igjen det tapte. Når vi disponerer slike lokaler må vi nesten benytte den muligheten. Dette blir jo på en måte som et åpent kontorlandskap med egen bås. Om det er større grupper som vil ha møter eller den slags har vi også kjelleren det går an å bruke, sier han.

Etter noen tunge måneder der takeaway langt på veg har holdt restauranten levende ser Mathisen lovende tendenser nå.

– Det er fortsatt veldig varierende lunsjtrafikk- alt fra nesten fullt til noen få gjester, men jeg synes å se positive tendenser nå. Det er uansett helt avhengig av hva som skjer med smittesituasjonen, sier han.

– Helt glimrende

I den ene båsen sitter Kjetil Dahl Eriksen og Stian Hagen. Førstnevnte jobber i Sparebank 1 og har hatt hjemmekontor annenhver uke over en lang periode nå. Hagen jobber til daglig i Oslo, og har jobbet fra sitt hjemmekontor i Elverum så lenge at det begynner å bli seigt. Begge applauderer Pizzaninis initiativ.

– Dette er helt glimrende. Man blir rimelig lei hjemmekontor etter en stund, så dette er et bra tiltak. Det er godt å komme seg ut litt og i tillegg få en god lunsj. Det å kunne komme hit for å jobbe gjør at man blir litt kvitt brakkesyken som man får ved å sitte på hjemmekontor for lenge, sier de.

Om man booker en bås vil man ha tilgang på den innenfor normal kontortid selv om restauranten vanligvis åpner seinere.

– Det er en veldig behagelig atmosfære å jobbe i, så her får vi gjort alt vi skal, forteller Hagen og Dahl Eriksen.