Gå til sidens hovedinnhold

Tjuven Musikkfest selges ut, men god butikk blir det ikke: – Det hadde strengt tatt vært mer gunstig å avlyse, men vi ønsker å tilby noe

Tjuven Musikkfest vil trolig bli utsolgt, men spesielt god butikk blir det ikke for arrangørene. Det synes Espen Solheim Røhne i festivalstaben er underordnet i år og han er heller tilfreds med å kunne tilby en slik festival med en pandemi i kulissene

– Det hadde strengt tatt vært mer gunstig for oss å avlyse festivalen. Da ville vi fått støtte, men vi synes det er bedre å tilby noe enn å sitte på ræva. Vi har 800 billetter hver dag, så det er vanskelig å gjøre god butikk på dette og uten støtte fra Kulturrådet ville det blitt vanskelig, men det er ikke i år vi skal bygge opp kapitalen, sier Solheim Røhne om festivalen som arrangeres av Venues , Tjuvholmen Arena og United Stage.

Godt spenn

Det er våre venner fra sørfylket, Spelloppmaker, som starter årets festival fredag før stjernebuketten Rune Rudberg, Stian «Staysman» Thorbjørnsen, Lars Erik Blokkhus og Dag Ingebrigtsen i «Landeveiens helter» måker ut en skamløs hitparade. Fredagens, og for mange hele festivalens, høydepunkt entrer scenen til slutt fredag kveld. Å få Vazelina til Tjuven var egentlig utopi all den tid de egentlig skulle gitt seg, men ettersom avslutningsturneen stadig har blitt dyttet framover i tid åpnet det seg muligheter for flere spillejobber. Lørdag er det Eva Weel Skram, Frida Ånnevik m/ Chris Holsten og Paper Crown som står for underholdningen. Solheim Røhne er godt fornøyd med programmet han har klart å lande.

– Vi har fått til et godt spekter av artister og fått lagt det opp slik at fredag og lørdag er litt forskjellige. Det har jo blitt et program med en viss lokal tilnærming, men det har faktisk ikke vært noe bevist valg at artistene skal være kortreiste. Det beviser bare at det er mye kvalitet lokalt, sier Solheim Røhne som hadde få problemer med å booke artister til årets festival.

– Artistene er jo mer gira på å spille enn noen gang, så det var ikke nei i noens munn, sier han.

Fargekoder og flyservering

Det er fortsatt mange som er skeptisk til store ansamlinger med folk, men på festivalen plasseres folk i kohorter og deles inn i fire soner som er inndelt etter farger. Da får man et armbånd med samme farge som den sona man tildeles plass i og da må man holde seg innenfor denne sona hele kvelden. Da blir det servering etter samme prinsipp som på flyet der staben kommer rundt med serveringsvogner, kan Thore Petter Wang i arrangørstaben fortelle.

-Vi har vært i dialog med de som står bak Fredvika-festivalen på Gjøvik og tar med oss erfaringene de gjorde seg. Billettsalget vårt tyder i hvert fall på at folk føler seg trygge med tanke på smittevern her og det er det ingen som trenger å lure på. Vi har gode rutiner på alt, avslutter Wang.