Da de to hjemflyttede musikerne Ørnulv Snortheim og Johanne Kippersund ble naboer på Ankerløkka i Hamar for et par år siden, oppdaga de raskt et sterkt kunstnerisk slektskap, og duoen Paper Crown ble til.

Variert bakgrunn

Johanne har vokst opp på teater, synger i åttemannsprogorkesteret MEER og lager skogsfestival, mens gitarist Ørnulv har spilt med og skrevet låter for noen av landets største artister og driver det som av enkelte karakteriseres som verdens triveligste studio hjemme i sin egen hage. Sammen lager de tidløse låter med solid snekra melodier og hjertet utenpå skjorta; nordisk pop som nikker både i retning av soul og americana.

Paper Crowns første singel «Back of My Mind» ble sluppet i juni og fikk radiotid i flere kanaler, og publikumsresponsen var stor på sommerens festivalkonserter.

– Debuten på et utsolgt Tjuven Musikkfest i august var en skikkelig opptur. Vi har jobba lenge med disse låtene, og forska oss fram til et uttrykk som kjennes som oss, og da er det helt fantastisk å merke at publikum responderer så bra, forteller Kippersund.

Klare med ny låt

Tre måneder etter forrige låtslipp er de altså klare med en ny singel. I morgen kommer altså en ny låt fra det kommende debutalbumet.

– «Circles» er en både sår og varm, litt sånn lengtende melankolsk låt som passer fint nå som høstkulda setter inn, forteller Johanne.

Singelen feires med konsert på hjemmebane på Festiviteten på Hamar, med et superlag av musikanter på scenen.

– Da vi skulle sette sammen en livebesetning i vår, valgte musikere vi fra øverste hylle. Vi spurte vi noen av de travleste og dyktigste musikerne vi kjenner om å komme på øving for å teste ut låtene våre, og fikk «JA!» med en gang fra bassist Ellen Andrea Wang, pianist Andreas Ulvo og trommeslager Børre Flyen. Pandemien har rydda mye plass i mange kalendere, så det kjentes utrolig godt å kunne komme sammen å lage noe nytt og fint med helt vilt bra folk. Nå gleder vi oss masse til å spille for folk igjen, avslutter Kippersund.