Gå til sidens hovedinnhold

Tøffere, mørkere og tyngre på Dunderbeists nye plate

Fredag er ventetiden over for alle Dunderbeist-supportere og det er lite som tyder på at de blir skuffet over «URO,» bandets første fullengder siden 2015.

«Du gir meg dødskyss på dødskyss, men jeg kan bedre» starter Dunderbeists etterlengtede album med og tekststrofen og de tunge riffene som den akkompagneres av setter standarden for det nye albumet.

Bandet har varslet at den nye plata er litt skarpere i kantene enn sine forgjengere og gutta ser ut til å ha sine ord i behold. Det er tungt og mørkt, men uten at det har gått på bekostning av de stramme arrangementene og gode melodiene. Platas tredjespor «Ord,» er kanskje den mest fengende låta de har laget siden «Shields aligned» fra «Black arts & crooked tails» fra 2012 og låta kan fort bli en allsangvinner på konserter av samme kaliber som «Gjør som far din» og «Dæns» fra bandets første norskspråklige album i 2011.

«URO,» som skal skrives med store bokstaver for å forsterke tittelen, inneholder «bare» åtte spor, og når godteposen er tom vil man vanligvis ha mer.

Men en godtepose der alt er velsmakende er jo strengt tatt bedre enn en stor pose hvor det blir liggende igjen noe som ikke fenger. Dunderbeist leverer kvalitet gjennom hele plata.

– Skrur opp takta

Seks år er gått siden «Hyklere» ble sluppet og siden da har Dunderbeist sluppet EP-en «Tvilja.» Mye tyder på at neste album ligger langt nærmere fram i tid enn seks år. Så fort «URO» var ferdig begynte nemlig bandet å jobbe med den neste utgivelsen.

– Det er jo lenge siden vi skrev og spilte inn disse låtene (høsten 2019), og det føles veldig godt å endelig få det ut. Spesielt nå som vi i den siste perioden har vært veldig produktive, og har vel allerede mer eller mindre skrevet ferdig materialet til det som vil bli neste skive og har egentlig internt i bandet hatt mest fokus på de låtene den siste tiden. Så for vår egen del blir plateutgivelsen nå som å lukke et kapittel og endelig offisielt starte på det neste. Vi vil alltid videre. Vi gleder oss så klart til å få «URO» ut til fansen. Vi vet det er mange som har sittet utålmodig og ventet på ny musikk ganske lenge nå, sier Ronny Flissundet som går langt i å love at fansen skal få slippe å vente like lenge på neste plate.

– Nå skrur vi opp takta kan det se ut til. Nå har vi fått blod på tann, og det tar ikke lang tid fra «URO» er ute til vi gir ny lyd fra oss igjen, sier han.

Tør ikke lenger håpe

Dunderbeist hadde opprinnelig planlagt konsert både på Gregers og på John Dee i Oslo i forbindelse med plateslippet, men dette satte pandemien en stopper for. Igjen. Flissundet bruker ikke lenger noe energi på drømme om konserter.

– Vi har stadig utsatt og avlyst konserter det siste året, så nå begynner jeg nesten å bli litt apatisk til hele greia. Man mister liksom helt håpet, da ting aldri blir normalt igjen kan det virke som. Men det igjen trigger god kreativitet og manifesterer seg i nye låtideer, så det er litt på godt og vondt. Vi har et par festivaljobber i sommer, og håper de vil være mulige å få gjennomført i hvert fall, siden de foregår utendørs. Og forhåpentligvis får vi turnert «URO» på norske klubbscener til høsten, avslutter Flissundet.