(Østlendingen)

Vipers startet både med ball og som klare favoritter i cupfinalen mot Storhamar 29. desember.

Men til tross for at de fulgte opp forventningene tilhørende favorittstempelet, utnyttet de ikke starten.

For da Emilie Hegh Artntzsen fikk sjansen sendte hun ballen rett i treverket. Dermed fikk Storhamar muligheten til å starte oppgjøret med en tidlig ledelse. Men da Elise Skinnehaugen fikk ballen på sju meter klarte hun ikke lure ballen rundt Vipers-keeper Andrea Pedersen.

Og da Vipers fikk sjansen denne gangen utnyttet de den. Vipers kontret raskt og Malin Aune satte ballen sikkert i nettmaskene bak Storhamar-keeper Stine Lidén.

God dag på jobb

Vipers rakk å score enda et mål av Silje Waade før Mia Solberg Svele scoret Storhamars første mål, tre minutter ut i kampen.

Men i angrepene framover ble det en klabb og babb for de gule og blå. Da Storhamar-trener Karl Magnus Johansson tok sin første timeout ledet Vipers 5–2.

Heldigvis for Storhamar hadde Lidén en god dag på jobb og stoppet flere av Vipers sine forsøk på mål. Og til tross for at Vipers tviholdt på tremålsledelsen, hang Storhamar god med da kampen rundet halvspilt første omgang.

Etter en timeout fikk også Storhamar-spillerne angrepet til å sitte og da Tonje Enkerud satte inn en ny redusering var det Vipers sin tur å ta timeout. Men Storhamar var inne i en god periode og på kontring satte Kristin Venn inn 8–8. Og etter to redninger av Lidén sendte også Ellen Marie Folkvord ballen i nettmaskene i Vipers-målet. Med det tok Storhamar ledelsen for første gang i kampen.

Men Vipers slo raskt tilbake, tok ledelsen og bygget seg opp en firemålsledelse. Stillingen ble 15–11 til pause.

Fantastisk innhenting

I andre omgang fortsatte Vipers å øke og ti minutter ut i andre omgang ledet de 21–14 over Storhamar.

Før de siste ti minuttene ledet 27–19. Da satte Storhamar inn et ekstra gir, og mange fikk trua på at Storhamar skulle klare å ta igjen Vipers. Men det skulle akkurat ikke holde helt ut og Vipers vant 29–26.

– Det var veldig berg og dalbane. Vi ligger under med sju og begynner å hente inn igjen. Da følte jeg liksom at nå kommer vi i gang og dette er bra. Men vi brenner for mye sjanser og det er nok det som gjør at vi ikke kommer helt likt med dem i dag, sier Tonje Enkerud.