Gå til sidens hovedinnhold

Tore vil ha din hjelp til bok om Norrøna

Artikkelen er over 2 år gammel

Tore Nielsen skriver et stort bokprosjekt rundt Norrøna skofabrikk-historien. Nå trenger han hjelp fra lokalbefolkningen.

Bla i motivene over.

– Jeg er i full gang, og har kommet ganske langt. Det er historielaget i Hamar som skal gi ut boka, og jeg håper å ha den klart neste år, sier skribent Tore Nielsen.

Et møysommelig arbeid med å kartlegge alle sider ved driften ved Norrøna skofabrikk er kommet et godt stykke. Over hundre års skohistorie skal formildes mellom to permer.

– En veldig interessant historie! Utgangspunktet mitt var at jeg skulle skrive om Norrøna skofabrikk, men så fikk jeg også med meg hele historien til skotøyarbeiderforeningen. Så det blir et mer omfattende arbeid enn jeg så for meg. Men jeg koser meg med prosessen.

Men, han vil ha hjelp til å gjøre boka mest mulig komplett:

– Finnes det informasjon, bilder, gamle sko, gjenstander eller noe annet ute blant folket som jeg kan ta med inn i boka? Da er jeg veldig interessert i å komme i kontakt.

Med seg til Hamar Dagblad har et knippe bilder fra gamle dager og i dag. Og et sjeldent bilde viser arbeidsstokken i 1908.

– Og dette bildet er fra 1939. Det er Norrøna-bilen som ble beslaglagt av tyskerne og som man senere fant igjen langt oppe i Nord-Norge, sier Tore.

Han var selv verksmester ved Norrøna skofabrikk fram til 1984:

– Da så jeg hvilken vei det gikk, og gikk over til å jobbe ved Sophies Minde Ortopedi.