Gå til sidens hovedinnhold

Torsdag blir det politisk togstreik

Artikkelen er over 1 år gammel

Togene vil klokka 12:00 torsdag 10. oktober kjøre til nærmeste stasjon og stoppe der frem til klokka 14:00. Dette gjelder alle gods- og persontog i hele landet.

Togene blir ifølge en pressemelding fra Bane Nor minimum to timer forsinket, avhengig av når de stoppet på nærmeste stasjon for å vente. Enkelte tog blir innstilt som følge av streiken.

Vil forsinke senere tog

De reisende må også regne med følgeforsinkelser i ettermiddagsrushet i lokal- og regiontrafikken rundt de store byene. Det skyldes at totimers oppholdet fører til at togene ikke vil være riktig plassert etter rutetabellen når de starter opp igjen klokka 14.00. Togene vil gradvis komme i rute utover ettermiddagen.

Det er Norsk Lokomotivmannsforbund og Norsk Jernbaneforbund som oppfordrer sine medlemmer i togselskapene og Bane NOR til politisk streik mot innføring av EUs fjerde jernbanepakke.

Økt bruk av konkurranse

Ifølge Regjeringen.no er EUs fjerde jernbanepakke er en samling med lovgivning fra 2016 utformet for å fullføre det indre markedet for jernbanetjenester i Europa.

– ‹Konkret er det regler som skal forenkle og harmonisere prosessene for å godkjenne nytt togmateriell og gi sikkerhetssertifikat til togselskaper. I tillegg innføres krav som legger til rette for økt bruk av konkurranse på likeverdige vilkår›, står det på regjeringens side som omhandler jernbanepakken.

Torsdagens politiske streik er en markeringen mot innføring av denne jernbanepakken.