Tilpass farten etter forholdene

Illustrasjonsfoto

Illustrasjonsfoto Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Sørg for å ha gode vinterdekk på bilen, hold god avstand og tilpass farten etter forholdene. Det er oppfordringen fra både Statens vegvesen og brøytemannskapene når snøen faller.

DEL

Nå varsler meteorologene snøvær over store deler av Østlandet i morgen. Den første snøen fører erfaringsmessig til utfordringer for alle trafikanter.

Flest ulykker tidlig på vinteren

Statistikken viser at det i vinterhalvåret er flest ulykker i overgangen høst-vinter.

- Det kan virke som om vi trenger tid på oss til å justere både fart og kjørevaner til vinterforhold, sier seksjonssjef Lars Alhaug i Statens vegvesen.

De mest trafikkerte vegene brøytes først

Det er Statens vegvesen som har ansvaret for vintervedlikehold av riks- og fylkesveger. Selve jobben er det forskjellige entreprenører som utfører. Hovedregelen er at de viktigste og mest trafikkerte vegene tas først.

- Selv om store ressurser settes inn vil det alltid ta litt tid før alle vegstrekninger er brøytet eller strødd. Brøytemannskapene kan ikke være ”over alt” på en gang. Derfor er det svært viktig å tilpasse kjøringen etter føret slik det er der du ferdes. Og ikke glem at du kan oppleve forskjellige føreforhold selv på korte turer. Så vær på vakt, råder Lars Alhaug

Artikkeltags