(Ringsaker Blad)

Mange av dagens voksne husker sikkert Barnas Trafikklubb og heftene man fikk i posten derfra. Mye har skjedd siden den gang, men trafikklubben eksisterer fortsatt. Nå i nettbasert utgave.

Mandag var det premiere på en ny musikkvideo med en ny figur som skal gjøre barn tryggere i trafikken. Tarkus begynte å bli gammel, og nå er det figuren Lyset som skal veilede barna.

– Barnehagene har fått inn i rammeplanene at de skal jobbe med trafikk i barnehagene. Her får de gode pedagogiske verktøy for å gjøre det, sier distriktsleder i Trygg Trafikk i Hedmark, Marianne Mittet Solbraa, og forteller at Barnas Trafikklubb er verdens eldste av sitt slag.

Vil gi trygghet

Mandag var ansatte ved Simenstua, Kylstad og Furnes barnehage samlet for å lære mer om hvordan de kan gjøre barna trygge i trafikken.

Frode Jevne, som er arbeidsleder i Furnes barnehage, mener det er viktig å starte opplæringen tidlig.

– Vi presenterer barna for ferdsel i trafikken og skal gjøre dem trygge. Vi har blant annet en egen uke der vi lager veger, gangfelt og lignende, og lærer om trafikkregler, sier Jevne.

Det arbeidet fungerer, ifølge Jevne.

– Vi ser det igjen i leken, og det er viktig for barna å lære gjennom lek.

Trafikksikker barnehage

Barnehagene er også blitt merket som trafikksikre barnehager. For å bli det kreves det at man oppfyller krav knyttet til trafikksikkerhet i barnehagen, trafikkopplæring i barnehagen og samarbeid mellom barnehage og hjem.

– Vi ser at arbeidet med dette gir positiv effekt. Trafikksikkerhet blir lettere når alle får samme informasjon og det samme å forholde seg til, sier Solbraa, som nå håper å få med flere til å bruke Barnas Trafikklubb i opplæringen for barn.