Gå til sidens hovedinnhold

Tredje omgang med Feriekolonien

Artikkelen er over 1 år gammel

For tredje gang skal en gjeng toppmusikere samles for å leke. Oppslutningen om Feriekolonien-konsertene øker bare for hvert år.

– Et friminutt der alt er lov. Det er skikkelig, skikkelig gøy å være med på, sier Feriekolonien-vokalist Johanne Kippersund.

Lørdag 10. august står hun på scenen i Hamar Teater sammen med gitarist Ørnulv Snortheim, vokalist og fiolinist Aud Ingebjørg Barstad, bassist Bjørn Thomassen, trommis Børre Flyen og popkjendisen fra starten av 2000-tallet, Erik Faber.

Overrasker

Det var Snortheim som startet prosjektet i 2017, som han beskriver som en «musikalsk lekegrind». For hvert år har flere villet overvære leken.

– Vi har vært heldige. Oppslutningen om konsertene har økt for hvert år, sier Snortheim.

 Av og til dukker det opp overraskelser, som da Haddy N'jie ble med i kolonien i fjor.

– Vi lærer litt for hvert år som går. Vi var veldig fornøyde etter konserten på Hamar Teater i fjor. Jeg tror folk setter pris på at vi gjør ting som ikke er helt forventet. Det er morsomt å oppleve responsen når vi framfører eget materiale, og når vi presenterer kjente låter på vår egen måte blir det virkelig gøy, sier Snortheim.

– Lave skuldre, høy stemning og bare bra låter. Og det er litt av en spredning. I år skal jeg synge coverlåter fra Brandi Carlile til Deep Purple, i tillegg til Ørnulvs sanger, sier Kippersund.

Snortheim har lagt strategien for årets konsert:

– Vi har tenkt på at vi skal være enda løsere i snippen i år. Tempoet skrus opp og vi kommer litt nærmere feststemning enn tidligere. Det skal bli mer plass til instrumentene og detaljer, og mer luft i lydbildet. Musikerne skal få briljere.

Vellykket flytting

Erik Faber, som hadde en spennende popkarriere på starten av 2000-tallet med radiohits som «Century» og «Yesterday's Call», har stilt opp hvert år. Han kommer hele veien fra Kristiansand til Hamar også i år.

– Vi har skrevet masse musikk sammen siden 2001 og blitt nære venner. Selv om han ikke er så aktiv lenger, så har han mye å vise fram. Erik passer utrolig bra inn i Feriekolonien, sier Snortheim og smiler.

I fjor ble Feriekolonien-konserten flyttet fra Tjuvholmen til Hamar Teater. Et vellykket grep.

– Mye bedre fasiliteter for band og publikum, og det føles som om jeg er hjemme. Hyggelig, sier Kippersund og smiler.