Gå til sidens hovedinnhold

Treffpunkt fikk 50. 000 i gave: – Dette er penger som virkelig trengs

IKT-bedriften Waveit har skjønt at et for dem lite beløp kan bety utrolig mye for mange og nylig delte de for åttende året på rad ut sin pengegave til barn og unge med behov.

Waveit i Brugata i Hamar så dagens lys i 2013 og i forbindelse med bedriftens ettårsmarkering valgte de å gi penger til et godt formål i stedet for å ha firmafest. Da var det Barnas stasjon som fikk 10. 000 kroner. I årene som fulgte er det blitt gitt penger til Ups & Downs (2015), Barnas Stasjon/Hedemarken Curlingklubb (2016), Hamkams gatelag/ Hamar biljardklubb (2017), Utafor Innafor (2018), Cafe Uno (2019) og Sykehusklovnene/ Funkis IL (2020). Beløpet har økt fra 10. 000 til 50. 000 og i år er det Treffpunkt som får pengegaven fra Waveit.

Har utvidet tilbudet

Treffpunkt er en møteplass for barn og ungdom som er pårørende og det er Kreftforeningen som står bak initiativet.

– Det har en terapeutisk effekt å møte andre i samme situasjon. Opprinnelig var Treffpunkt ment for barn og ungdom som har opplevd kreft i nær familie, men vi har valgt å utvide det litt til å gjelde blant for dem som har mistet en forelder av andre grunner enn kreft, sier distriktssjef for Kreftforeningen i Innlandet, Berit Jevnaker.

Hun er utrolig takknemlig for pengegaven som nå blir Treffpunkt til del.

– På vegne av alle i Kreftforeningen må jeg bare få si tusen takk til Waveit. Dette var en veldig hyggelig telefon å få, sier Jevnaker som ba om tillatelse til å få spre pengene utover ettersom Treffpunkt finnes både i Valdres, Kongsvinger, Lillehammer og Gjøvik.

– Det er helt greit. Det er fortsatt innenfor vårt nærområde, sier Morten Stårvik som er konsulentsjef i Waveit.

Midt i blinken

Det er mange gode tiltak å gi pengestøtte til og omtrent like mange måter å avgjøre hvem som skal få. Stårvik forteller litt hvorfor og hvordan de landet på Treffpunkt.

– Vi har tidligere hatt litt ulike fremgangsmetoder for å finne ut hvem som skal få pengegave. Vi har kjørt nominering og avstemning både internt og eksternt, men har landet på at vi ønsker å plukke ut noe sjøl, noe som treffer det vi ønsker å treffe på, sier Stårvik.

– Og Treffpunkt er midt i blinken, legger han til.

– Det er godt tenkt og dette er penger som virkelig trengs. Pandemien har gjort at det nå er flere barn og unge som isoleres, avslutter Jevnaker.