Parkene i Hamar er i ferd med å bli til utendørs treningsstudioer. Med enkle, robuste apparater kan man nå på to steder drive med effektiv styrketrening med egen kroppsvekt og uttøying.

I Hamar har man hatt noen apparater stående på Koigen. Men nå er tilbudet utvidet.

Fylkesmannen i Hedmark åpnet nemlig pengepungen og Hamar kommune har bidratt med rigget opp treningsapparater og en slags hinderløype, som nå står klar i parken i Ankerskogen.

– Vi er ikke helt i mål, men parken kan brukes. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger, og vi har treningsgrupper ute i Ankerskogen to dager i uken der medlemmene har sagt at de liker apparatene, sier spesialfysioterapeut Stine Olsen Kirkevik hos Frisklivssentralen.

Snart skal informasjonsskilt og skilting med forslag til øvelser også dukke opp. Bak denne delen av prosjektet står Frisklivssentralen og Park og idrett i kommunen.

– Vi skal jobbe videre med hvordan folk kan bruke parken effektivt. Og vi planlegger å ha en åpningsuke etter ferien med åpne treninger. Da kan de som vil være med og trene med oss og få tips om hvordan de skal bruke apparatene, sier Kirkevik, og legger til:

– Dette er et godt folkehelsetiltak. Mange liker å trene ute. Det å få på litt styrketrening mens man er ute og løper, går tur, spiller fotball eller kaster frisbee i Ankerskogen er veldig gunstig.