– Deilig å få trent igjen etter juleferien! sier Fønix-medlemmet Madelaine Edstrøm.

– Blitt sterkere

23-åringen løfter en tung kettlebell så svetten siler:

– Jeg får mye glede av å trene. Trening er morsomt, særlig når en ser resultater av innsatsen som man legger ned i treningen. Jeg trener mye styrke, og har blitt mye sterkere. En klar framgang på relativt kort tid.

– Og hva er målet for 2017?

– Mer styrke i kroppen og bedre kondisjon, sier 23-åringen.

Lenger opp i senteret står 84 år gamle Bjørn Husebø på et av kondisjonsapparatene.

– Årets første økt. Jeg forsøker å komme hit for å trene tre ganger i uken.

Den spreke pensjonisten har trent hele livet

– Å trene er viktig for alle. Målet mitt nå er å trene slik at jeg kan få gått en del på ski litt senere på vinteren.

Målgruppetrening

Alle sentrene i Hamar opplever et rush av nye medlemmer i januar. En del faller fra etter noen måneder. Noen blir værende.

– Mange meldte seg inn på senteret allerede i romjula. Nå gleder vi oss over å være skikkelig i gang igjen, og vi har brukt tiden på å lage nye timelister, sier senterleder Stijn Dubbelman hos Fønix på CC.

– Hva blir treningstrendene i år, tror du?

– Crossfit-varianter, med flere nye konsepter innenfor samme paraply. Dette så vi komme sterkt i 2016, og det fortsetter også i år. Det dreier seg om funksjonell trening, der man bruker hele kroppen framfor isolerte muskelgrupper. Og gjerne også utfordrer kondisjonen litt samtidig, sier Dubbelman.

Og han tror det blir høyere etterspørsel etter personlige trenere:

– Man kan nesten ikke si at personlig trening er en trend, for dette er jo noe som kom for fire-fem år siden. Men vi kan nå konkludere at dette ikke er en døgnflue i treningsverdenen. Folk innser verdien av kompetanse når det gjelder å få resultater av treningen. Og det er blitt mer aksept for å bruke personlige trenere.

– Også er det en økende etterspørsel etter treningstimer for spesifikke målgrupper, som mor-og-barn og egne timer for ungdom eller seniorer. I treningssenterverdenen vil folk bare se flere og flere målrettede produkter i tiden framover.

Fønix ble etablert i fjor på CC, og er det nyeste treningssenteret i Hamar.

– Er dere i rute når det gjelder innmeldinger?

– Vi ligger i Hamar rundt 100 medlemmer foran skjemaet. Det er vi veldig fornøyde med. Fortsetter utviklingen i denne retningen, så blir det svært hyggelig i 2017.