Gå til sidens hovedinnhold

TV 2: Ishockeyforbundet vil forlenge med Thoresen

Artikkelen er over 2 år gammel

Det går mot at Petter Thoresen fortsetter som landslagssjef for Norges ishockeyherrer etter årets VM. Han er ønsket med videre, erfarer TV 2.

(Østlendingen)

Det har vært usikkerhet rundt Thoresens framtid. Hans nåværende avtale løper ut etter verdensmesterskapet i mai, men den blir etter alle solemerker forlenget. Ifølge TV 2s opplysninger kommer det til å skje tirsdag.

Kanalen skriver at ledelsen i Norges Ishockeyforbund legger fram innstillingen om ny Thoresen-kontrakt for styret mandag kveld.

Thoresen selv har uttalt at han ønsker å fortsette i jobben som landslagssjef. I forrige uke sa hedmarkingen dette til NTB:

– Jeg har ikke fått noe skriftlig tilbud, men har snakket med sportssjefen om en forlengning. Det er mulig det blir en avklaring i løpet av måneden.

Ville ha endringer

Etter fjorårets VM i Danmark ble det gjort en evaluering som slo fast at man trengte en del endringer når det gjaldt spillestil. Flere av landslagsveteranene etterlyste litt mer plan i spillet under VM, spesielt i overtallsspillet.

Thoresen overtok etter Roy Johansen i 2016. Det første han gjorde som landslagssjef var å ta Norge til OL i Pyeongchang. I hans første VM i Frankrike og Tyskland i 2017 ble det 11.-plass. I OL klarte Norge å ta seg videre til kvartfinalen, der det ble stopp mot de russiske OL-utøverne.

Noen hakk svakere

Danmark-VM ble preget av en del forfall fra etablerte spillere, og det ble en skuffende 13.-plass til slutt. Det var et par hakk dårligere enn det ofte ble under Johansens regime.

I april skal Norge møte Sverige, Finland og Danmark i seks oppkjøringskamper. VM i Slovakia innledes 10. mai mot Russland.

Senere i gruppespillet følger Tsjekkia, Sverige, Sveits, Østerrike, Italia og Latvia. Norge spiller sine kamper i Bratislava.

Kommentarer til denne saken