Matilde som lesbisk brud på NRK

LESBISK: Matilde Solbakken (venstre) spiller lesbisk brud i den nyeste episoden av «Presten».

LESBISK: Matilde Solbakken (venstre) spiller lesbisk brud i den nyeste episoden av «Presten». Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Matilde Solbakken dukker opp som lesbisk brud i humorserien «Presten» på NRK.

DEL

– En utrolig morsom opplevelse å få være med på en slik produksjon, men også litt skummelt i og med at jeg forsto at dette var en innspilling som mange ville se på grunn av Bjarte Tjøstheims enorme popularitet gjennom Radioresepsjonen, sier Hamar-jenta Matilde Solbakken.

– Men Bjarte er en veldig hyggelig fyr.

God timing

Mange følger humorserien «Presten» på NRK1; en slags tulledokumentar rundt Bjart Tjøstheim som bytter beite til å bli prest.

I episoden som Matilde dukker opp i blir det problemer, i og med at presten Bjarte sier ja til å forta en vielse som viser seg å være mellom et lesbisk par.

Episoden er allerede tilgjengelig på nett, men vises på TV fredag.

– Jeg har sett hele serien og synes den er veldig søt og fin, sier Matilde.

– Det som er flott er at episoden som jeg er med i vises nesten samtidig med at man åpner opp for at homofile og lesbiske par kan gifte seg i kirken.

Kiwi-reklamer

Da Hamar Dagblad ringer er hun i gang med dubbing av en barneserie på NRK, hvor hun skal bruke hedmarksdialekt. Hun har vært igjennom en lang turne med «Jul i Blåfjell» og «Hakkebakkeskogen». Innimellom er hun med i Kiwi-reklamene.

Men, nå skal Matilde kanskje bli mer å se i Hamar.

– Jeg har startet opp teatergruppa Teaterekspedisjonen sammen med søstera mi, Karoline Solbakken, og Maria Remøe. Gruppa har hovedsete på Hamar og det kan bli noen forestillinger rettet mot barn og barnefamilier senere i år.

Artikkeltags