Siri blir morgenvert på TV 2

MORGENFUGL: Siri Nilminie Avlesen-Østli må bli vant med tidlige morgener.

MORGENFUGL: Siri Nilminie Avlesen-Østli må bli vant med tidlige morgener. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Siri Avlesen Østli fra Hamar blir programleder på «God morgen Norge» på TV 2.

DEL

– Jeg har en sønn som står opp klokka 05.30 hver morgen, så jeg har blitt et A-menneske etterhvert, sier Siri Avlesen Østli.

Overgangen fra reporter i TV 2-sporten til morgenfugl på morgensendingene på TV 2 skal dermed ikke bli så stor, ifølge 32-åringen.

Og med en turnus som innebærer en friuke annenhver uke blir det likevel god tid til sønnen Victor.

– Den største overgangen blir å ikke jobbe med sport, men jeg skal være en pådriver for å få inn flere sportsgjester i studioet. Og stillingen min er sånn at jeg stenger ingen dører til Sporten. Jeg kan kanskj gjøre noen gjesteopptredener, dersom det blir åpning for det.

Hamarsingene har fått med seg at hun har fulgt Get-ligaen og Storhamar ishockey tett.

– Jeg elsker hockey. Det er noe helt eget å være ute på arenaene i sluttspillet. Det kommer jeg til å savne når jeg går inn i den nye stillingen. Det kan hende jeg ber pent om å få ta noen ekstravakter når sluttspillet kommer, sier Avlesen og smiler.

Men nå er det morgen-TV som gjelder. Avlesen overtok jobben til Cathrine Fossum, som ble ny kommunikasjonssjef i Rema 1000. Fram til i sommer skal hun være makkeren til Espen Fiveland.

– Det er en kjempeutfordring med tre timer live-TV hver dag. Jeg fikk prøve meg litt på sjangeren i «God sommer Norge». Det er ganske spesielt når man må sette seg inn i et bredt spekter av temaer, men samtidig er det veldig gøy.

– Nervøs på direkten?

– Jeg har jobbet mye med direktesendinger, og nå trives jeg veldig godt med det. Når rødlampa slås på så føler jeg meg faktisk ganske komfortabel. Det er jo bare et kamera foran meg. Hadde jeg stått foran en masse mennesker for å snakke, så hadde jeg nok ikke tenkt på den samme måten.

Hun er gift med hamarsingen Erik Løkken Avlesen-Østli.

– Vi forsøker å komme oss opp til Hamar når vi har tid, selv om det er blitt litt vanskelig det siste. Men i romjula kommer vi en tur hjem.

Artikkeltags