Rysstad klar for en kveld med salmer og satan: – Det blir store kontraster

KONTRASTFYLT AFTEN: Det blir låter fra hver sin fløy når Kim Rysstad fra Jessnes og de andre deltakerne i Stjernekamp skal synge salmer og hardrock fredag.

KONTRASTFYLT AFTEN: Det blir låter fra hver sin fløy når Kim Rysstad fra Jessnes og de andre deltakerne i Stjernekamp skal synge salmer og hardrock fredag. Foto:

Det er klart for en kveld med ytterpunkter både når det gjelder budskap og musikksjangre når deltakerne i Stjernekamp fredag skal duellere i salmer og hardrock.

DEL

(Ringsaker Blad) Kim Rysstad, bosatt på Jessnes, er en av fem gjenværende i NRKs underholdningsprogram. Forrige uke var han skikkelig på hjemmebane da det i programmets første del skulle synges på norsk og han valgte ei låt fra Setesdal, hvor han er oppvokst. I andre del av programmet, som var en gruppeoppgave, imponerte han med «Raske briller» og NRKs seere ønsket 38-åringen med videre. Nå venter to nye sjangere og denne gangen må Rysstad ut på hver fløy musikalsk sett.

–Stor kontrast

I den ene av programmet skal det synges salmer og Rysstad har valgt «Lær meg å kjenne dine veie.» Salmen er skrevet av den danske presten og salmedikteren Jacob Paulli i 1902. Salmen finnes i Norsk Salmebok som nummer 312 og har fått en vakker folketone fra Åseral.

–Jeg valgte denne salmen fordi den er litt mildere i budskapet enn andre salmer som gjerne framstår litt formanende. Åseral er dessuten nabokommunen til Setesdal, sier Rysstad som i andre del av konkurranse må finne fram utestemme og bred beinstilling.

– «The number of the beast» av Iron Maiden var en av de første sangene jeg tenkte på og det er liten tvil om det blir en stor kontrast fra det å synge salme. Jeg er ikke veldig godt kjent i denne sjangeren, men jeg har hatt øvinger sammen med Ronnie LeTekrøe (gitarist i TNT) og han har trua, sier Rysstad.

– Stas å være med videre

Beate Lech, Bilal Saab, Adrian Jørgensen og Sondre Mulongo Nystrøm er de fire som er igjen i tillegg til Rysstad og han har kommet så langt nå at han uansett er fornøyd.

–Jeg har fått veldig gode tilbakemeldinger etter hvert program og om jeg ryker ut nå kan jeg gå ut med hevet hode. Men det er veldig stas å være blant de fem siste og jeg ønsker selvfølgelig å vinne. Det gjør alle, sier setesdølen som virkelig håper han får bli med ei uke til. Da skal det nemlig konkurreres i klassisk og disko.

– Den klassiske delen er sammen med KORK (kringkastingsorkesteret) og det hadde vært veldig kult å få oppleve, sier han.
Artikkeltags