De blir agenter på TV

FRA HAMAR: Grethe Horntvedt og Hedda Dolva deltar i serien.

FRA HAMAR: Grethe Horntvedt og Hedda Dolva deltar i serien. Foto:

To hamarsinger skal delta i en ny NRK-reality, kalt den «Den ultimate agent».

DEL

Det dreier seg om Grethe Horntvedt (74) og Hedda Dolva (31).

Martin Giæver skal lede realityserien der 16 deltakere fra hele landet skal konkurrere om å bli den ultimate agent.

Ny lørdagsunderholdning

12. januar er det premiere på NRKs nye lørdagsunderholdning. «Den ultimate agent» er et underholdningsprogram og en lek med agent-universet som vi kjenner så godt fra film og TV. Gjennom ti programmer skal deltakerne skygge og bli forfulgt, knekke koder og avsløre. Deltakerne kommer fra hele landet og har svært ulike livserfaringer og yrker. Se presentasjon av alle deltakerne nederst. 

Som gode agenter må de lære seg å takle alle situasjoner. De må være eksperter på å gjemme seg, kunne riste av seg forfølgere og operere fullstendig skjult. Hvem er smartest, sterkest, raskest, best forkledd eller bare best til å lyve når det gjelder? 

Programmet byr på en realistisk ramme, med reelle oppgaver i en troverdig setting i Budapest i Ungarn. De 16 agentspirene deles i to lag, Team Buda og Team Pest. 

Gjennom én måned i historiske Budapest skal deltakerne settes i helt nye situasjoner. De får opplæring av eksperter og trenes i faget. I hver episode skal lagene gjennom to oppdrag: et feltoppdrag og et hovedoppdrag. Laget som taper hovedoppdraget, må sende tre av sine medlemmer i hinderløypen «Flukten». Den som taper flukten, må reise hjem. Til sist står kun én igjen; Den ultimate agent. 

Fra Hamar

Hedda ble oppfordret av kollegaer om å melde seg på da NRK søkte etter deltakere. En god venn og kollega kaller henne en ulv i fåreklær som kan overraske mange ved å være tøffere og mindre vimsete enn hun først kan virke som. 

Hvilke egenskaper har du som tilsier at du vinner hele konkurransen?

– Jeg tror at jeg kan være ganske så målbevisst og en luring som får viljen min. Jeg er nysgjerrig og snuser rundt over alt.

Hedda har løpt maraton i Paris, Stockholm og London, og bidrar som fartsholder under Oslo maraton. Hun tror hun kan hevde seg i fysiske konkurranser.

Grete Horntvedt er for mange kjent fra Oslo-politikken. Selv om hun er pensjonist er hun fortsatt bystyrerepresentant.

– Hvilke egenskaper har du som tilsier at du vinner hele konkurransen?

– Jeg kan være ganske taktisk! Og har evnen til å analysere. Min styrke er nok på det teoretiske, og selv om utholdenhet ikke vil være min sterkeste side håper jeg jo at det blir litt action!

Grete forteller at hun trener og er aktiv, og ønsker å være med på nye opplevelser. 

Hamar-deltakerne

Hedda Dolva

Fra: Hamar, bosatt i Oslo
Alder: 31
Sivilstatus: I et forhold
Yrke: Prosjektleder i Itera

Grete Horntvedt

Fra: Hamar, bosatt i Oslo
Alder: 74 
Sivilstatus: Singel, to barn
Yrke: Pensjonist, politiker og juss-student

Artikkeltags