Gå til sidens hovedinnhold

To personer bekreftet omkommet etter at småfly styrtet ved Furnes

Artikkelen er over 4 år gammel

Like før klokken 17 tirsdag ettermiddag styrtet et småfly med to personer om bord ved Furnes i Ringsaker. En time senere bekreftet politiet at begge de involverte har omkommet som følge av ulykken.

(Østlendingen)

Flyet styrtet på et jorde ved Damhaugen boligområde, mellom Frøbergvegen og Kårtorpvegen - omkring 500 meter ovenfor Olrud Handelspark.

Politiet er tirsdag kveld igang med å varsle de pårørende.

– Årsaken til ulykken er foreløpig uklar. Videre etterforskning og kriminaltekniske undersøkelser vil etter hvert vise hva som har skjedd, sier innsatsleder på stedet, Lasse Gyttrup til Østlendingen.

Lensmann i Ringsaker, Terje Krogstad opplyser overfor NTB at politiet også er igang med å avhøre vitner til hendelsen.

– Vi vet ikke hvor mange det dreier seg om. Nå i kveld skal vi på rundspørring i boligområdet ved ulykkesstedet og få oversikt over hvem som kan ha sett det som skjedde, sier han.

Krimteknikere jobbet tirsdag kveld fremdeles på ulykkesstedet, mens Flyhavarikommisjonen ankommer onsdag morgen og vil igangsette gransking.

Hørte et smell

Et vitne Østlendingen har vært i kontakt med, Geir Bekken, befant seg inne i stua hjemme og så på tv da han hørte et smell bare noen få hundre meter unna.

– Jeg hørte plutselig at det smalt ganske godt. Etter hvert kom stedatteren min løpende inn og fortalte at det lå et fly på jordet nedenfor huset, sier Bekken.

– Det var et ordentlig sjokk, supplerer stedatteren Andrine Wernberg Graven.

Midlertidig flyrestriksjonsområde

Ifølge Hovedredningssentralen er det opprettet midlertidig flyrestriksjonsområde rundt havaristedet, opp til en høyde på 4.000 fot fram til klokka 22.

Flytypen som styrtet er av typen RV-4, og er ifølge Wikipedia et lavvinget småfly i aluminium, produsert som byggesett og bygget som selvbyggerprosjekt.

Den klassifiseres under det så kalte «experimental»-regelverket og har to seter i tandem/etter hverandre med flygeren i framsetet. Flyet har fast understell med halehjul, og er bygget for og sertifiseres for akroflyging.

Østlendingen følger saken

Kommentarer til denne saken