Gå til sidens hovedinnhold

Ung gründer er mentor for ungdomsbedriften «Green Fashion» : –Han er en kjempegod veileder

Når 1. klassingene ved Salg, service og reiseliv på Katta skulle danne sine egne ungdomsbedrifter var det veldig nyttig å få råd fra en som kan triksene. Gjengen bak «Green Fashion» mener i hvert fall at den unge gründeren Thomas Skyberg har lært dem mange verdifulle triks.

Skyberg etablerte selv nemlig firmaet Skyberg & Co i ung alder, men valgte å satse videre sammen med kameraten Nicholas Langberg Dwyer i det nye firmaet Keiser Konsult. De satser på profileringsprodukter og ettersom dette også utgjør en stor del av porteføljen til «Green Fashion» var det naturlig for Skyberg å svare ja da han ble spurt om å være mentor for ungdomsbedriften.

Kjempegod veileder

«Green Fashion» består 13 elever som selger T-skjorter, hettegensere, handlenett og noen kosmetiske produkter. Her er det bærekraft og miljø som er de viktigste, og alt bestilles fra norske leverandører. Klærne kan påføres trykk som elevene fikser sjøl. Kundene kan få egen skrift eller egne bilder på klærne.

– Dette med miljø og bærekraft blir bare mere og mer viktig, og vi er stolte over produktene våre, forteller Marita Langberg Kirkeby, Benedicte Persen og Adrian Haug Sørli.

De mener Skyberg har vært til nesten uvurderlig hjelp.

– Han har hatt en påvirkning på hele klassen. Det at han er så ung og har fått til så mye viser at de er mulig å tjene penger på dette, og han er en kjempegod veileder, sier trioen.

– Tar til seg råd

«Green Fashion» nyter ikke bare godt av rådene som Skyberg har å gi, men via Keiser Konsult har de også fått tilgang på samme varesortiment som Skyberg kan tilby sine kunder gjennom sitt firma. Utover våren satser ungdomsbedriften på å selge varer fra pop up-butikker på byens kjøpesentre.

– De har også fått opp en nettside de virkelig kan være stolte av, men det å satse utelukkende på nettsalg er vanskelig i oppstarten ettersom folk ikke er klar over at tilbudet finnes, sier Skyberg.

– Det er akkurat sånne tips som er gode å ha med seg, sier Persen som synes det å drive egen bedrift har gitt mersmak.

– Det å starte eget firma virker spennende og det er absolutt en fristende veg å gå videre på, sier hun.

Og Skyberg ser at tipsene og rådene har kommet med underveis blir plukket opp.

– De har skjønt at det er mulig å tjene penger på dette og de har også fått noen tips om hvordan de skal forvalte penger. De har vært flinke til å ta til seg gode råd, avslutter han.