Gå til sidens hovedinnhold

Skal lære ungdom å takle motstand og press

Artikkelen er over 4 år gammel

Tre hamarsinger står sammen om å lage et stort event på Scandic Hamar som skal sørge for at ungdom står bedre rustet mot motstand og press.

– Alt skal være perfekt. Som ungdom møter man et press fra absolutt alle kanter. Gjennom denne samlingen så håper vi å kunne gi ungdommen de redskapene som skal til for at de hjelper seg selv videre, sier prosjektansvarlig Ida Johanna Aaraas og medhjelperne Marte N. Ruud-Olsen og Therese Dypdalen.

Teambuilding

De står sammen om å lage seminaret «Yes. Youth Empowerment Summit 2017» 15. til 17. september, det første av sitt slag på Hamar. Her har de fått tak i et imponerende lag av foredragsholdere.

Blant annet kommer den verdenskjente coachen Harry Singha fra England. Han reiser verden rundt og kan holde foredrag for 10.000 publikummere. Ellers kommer folk fra Norge, Sverige og USA til å være til stede for å løfte og motivere deltakerne på Hamar.

Seminaret, som består av foredrag, teambuilding og sosiale aktiviteter spredt over en helg, er rettet mot ungdom mellom 16 og 20 år.

– Uansett hva slags planer du har satt deg og hvor du måtte befinne deg i livet så vil du få noe ut av dette eventet. Alle vil få en form for utvikling, lover Marte.

– Man vil bli møtt med mye kjærlighet, aksept og toleranse, sier Ida Johanna og smiler.

Trioen håper på å få rundt 60 deltakere til den første eventet, som etter alt å dømme blir en årlig hendelse.

Leder i eget liv

Ideen oppsto da Ida Johanna var i England på et stort internasjonalt seminar for ungdom som driver med lederskapsutvikling. Tilfeldigvis var også to andre hamarsinger her, Marte og Therese.

– Etter å ha vært på der så fikk vi oppleve vi hvor mye et slikt seminar kan bidra med. Man får virkelig et løft. Og vi tenkte at dette var noe som vi måtte skaffe til ungdommen hjemme i Norge også.

– Det er rørende å se hva man kan få til på kort tid; å se endringer som skjer innenfra. I denne sammenhengen er det ikke snakk om å skape karriere, men å lære å kjenne seg selv og være en god selvleder. Ved å stå trygt i seg selv takler man motstand og press i samfunnet, som dessverre mange unge føler på i dag. Jeg skulle ønske at jeg hadde disse verktøyene da jeg selv var på Ida og Martes alder, sier Therese.

Hun er 43 år og til daglig karriereveileder, mens Marte (18) og Ida Johanna (19) har er i utdanningsløpene sine, trolig på vei mot å bli morgendagens ledere.

– Det er så lite som skal til for å gjøre store forbedringer i sitt eget liv, sier Ida Johanna.

– Og man skal vite at man aldri står alene, skyter Marte inn.