Utvidet med ny filial på Lillehammer: – Vi er forberedt på en tøffere start enn normalt

NYTT SENTER: Heidi Bjekestrand og An-Magritt Vangen åpnet mandag Espern på Lillehammer. På grunn av pandemien er de forberedt på en litt tregere start enn normalt.

NYTT SENTER: Heidi Bjekestrand og An-Magritt Vangen åpnet mandag Espern på Lillehammer. På grunn av pandemien er de forberedt på en litt tregere start enn normalt. Foto:

Mandag utvidet Espern imperiet sitt nordover da de åpnet sin filial på Lillehammer i en tid folk er blitt anbefalt å holde seg hjemme. Derfor tror de at det kan gå uvanlig tregt i oppstarten.

DEL

Espern har nå tre treningsentre fordelt på to byer etter at de mandag åpnet dørene på sitt nye senter på Mesnakvartalet i Lillehammer. Fra før har de et senter på hver side av byen i Hamar der Espern Xpress på Storhamar, et såkalt nøkkelgym, nærmest har fungert som modell for Lillehammers ferskeste tilskudd i treningssenterbransjen.

Godt tatt imot

Senteret i OL-byen vil være ubetjent det meste av tiden, men i dagene rett etter åpning vil Espern ha folk på plass der for å ta i mot treningslystne lillehamringer. Og de er det tilsynelatende en del av.

–Vi er blitt tatt veldig godt i mot og har hatt bra med besøk når vi hadde åpen dag her. Det har vært ganske bra med forhåndsinnmeldinger, forteller An-Magritt Vangen, daglig leder på Espern.

– Men vi er forberedt på en tøffere start enn vi normalt ville fått på grunn av covid-situasjonen, legger hun til.

Det var via sine gårdeiere tanken om et treningssenter på Lillehammer ble sådd da det i forbindelse med oppføringen av et nytt leilighetsbygg ble prat på at det ville passet med et treningssenter på bakkeplan.

– Vi har god erfaring med drift, med både et fullsortimentssenter og et nøkkelkortsenter fra før, så vi vet hva dette handler om, sier Vangen.

Senteret skulle etter planen åpne i september, men med en litt uoversiktlig smittesituasjon valgte Espern å utsette åpningen til rett over nyttår.

Stor konkurranse

Her «på hjemmebane» har Esperne akkurat fått en ny konkurrent i Spenst som mandag åpnet i Ottestad og tok dermed steget inn i et ganske mettet marked. Vangen er klar over at konkurransen er stor både på Hamar og Lillehammer, men føler seg trygg på at også det nye tilskuddet har livets rett. På Lillehammer finnes allerede Sats, Spenst, Actic og Mudo i tillegg til at billigkjeden Evo åpner i april. Håkons Hall tilbyr også trening og ikke langt unna der Espern åpner ligger Gym Pluss, så også her blir det kamp om medlemmene.

– Dette er et nytt marked for oss og det er alltid spennende å prøve noe nytt. Dette skal vi få til, sier Vangen.


Artikkeltags