– Dette ble et valg der velgerne tenkte: «Du vet hva du har, men ikke hva du får». Når Arbeiderpartiet sier de skal øke skattene med 15 milliarder, uten å være konkrete på hva pengene skal gå til, så blir velgerne usikre. Den blåblå regjeringen har levert på infrastruktur, helse og skole. Folk har sett resultater.

– Og den konstante kritikken med at Erna og dagens regjering bidrar til «et kaldere Norge» ... Jeg tror ikke folk har kjent seg igjen i det negative bildet som man forsøkte å skape.

Lang historie

Knut Fangberget har møtt Erna Solberg helt siden han gikk inn i Høyre som 25-åring.

– Er du venn med henne?

– Hun har sin vennekrets, jeg har min. Jeg vil heller si at vi kjenner hverandre godt gjennom politikken. Også har jeg hatt æren av å ta imot henne på Hamar mange ganger, i tillegg til at vi har hatt fellesmøter i Oslo. Vi har hatt god kontakt gjennom mange år, og hun vet hva slags saker som er viktige for Hamar og Hedmark.

– Hvordan vil du beskrive henne?

– Jeg ser på henne som solid, åpen og inkluderende. Hadde hun vært en del av vennegjengen din, så hadde du satt stor pris på henne. Og statsministertiden har bare gjort henne godt. Hun virker tryggere enn noensinne, og har en utstråling som folk legger merke til. Hun vet hva hun vil og framstår som troverdig.

– Erna blitt en statsminister mange folk kan identifisere seg med.

Jernbanefordel

– Har du henne som kontakt i mobiltelefonen?

– Hehe. Nei, her er det ingen direktelinje. Det bør ingen ha, for da får ikke en statsminister gjort jobben sin. Hun bør ha en viss avstand til omverdenen. Men jeg vet godt hvordan jeg kommer i kontakt med Statsministerens kontor.

Han mener det er en stor fordel for Hamar at statsministeren kommer fra Høyre:

– I all beskjedenhet, det har ikke vært noen ulempe at vi gjennom meg har kontakt med statsministeren i jernbanesaken. Vi har en statsminister og en kommunalminister som til slutt kom opp til Hamar og sa at de vile prioritere øst-alternativet, og dermed en garantist for at Hamar klarer å passere mållinjen i denne saken. Selv om det gjenstår noen lange utredninger, sier Fangberget.

– Noe mer du kan bruke Erna-kontakten til de neste fire årene?

– Utflytting av statlige arbeidsplasser. Vi har jo veldig lyst på å få Landbruksdirektoratet hit til Hamar.