Gå til sidens hovedinnhold

Syriske flyktninger til Hamar

Artikkelen er over 6 år gammel

Mens man på Hamar i dag er veldig opptatt av forringet utsikt ved jernbaneutbygging og eventuell kommunal støtte av idretten, er det mange i verden som ikke får de mest primære behovene sine dekket.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er rekordmange mennesker på flukt, spesielt er det mange flyktninger fra krigen i Syria. I Norge diskuteres det hvorvidt kommunene skal ta i mot flyktninger eller ikke.

Selvfølgelig skal Norge og Hamar ta vår del. Argumentene mot har vært blant annet vært at man ikke har følt at integreringen i samfunnet har vært vellykket.

Jeg våger å påstå at plasseringen av asylmottakene er en av grunnene til det. I stedet for å plassere asylmottakene i utkanten av en kommune eller i en distriktskommune (f.eks. Stai, Raphamn på Otta eller vår egen Ormseter) ,bør asylmottakene plasseres i sentrum, der folk er, slik at asylsøkerne kan ta mest mulig del av dagliglivet.

For Hamar sin del er vi så heldige å ha et stort bygg disponibelt.

BIDRA I DEBATTEN DU OGSÅ! SKRIV INNLEGG HER!

Jeg tenker på gamle Vegvesen-bygget, som nå har stått tomt i 9 måneder. Byggteknisk har dette bygget mange kvaliteter som gjør det egnet til eventuelt asylmottak. Dette bygget har mange kontorrom som enkelt kunne vært bygget om til soverom. Senger og madrasser kunne vært samlet inn av private, evt fra Hias.

Tilsvarende med kjøkken. Kanskje har mange planer om å bytte ut kjøkkenet sitt. Det finnes også billige kjøkkenløsninger på markedet. Kontoret har mange møterom som kunne vært fellesrom som stue og lekerom. Baderomsfasiliteter bør også være relativt enkelt å få til.

Spørsmålet er om Hamars politikere orker å diskutere dette, eller om det kun er utsikten til Mjøsa som bryr oss ved dette lokalvalget?