Gå til sidens hovedinnhold

Får lov til å ha åpent

Artikkelen er over 6 år gammel

Vinmonopolet i Hamar får lov til å ha åpent på valgdagen. Det har politikerne i Hamar kommune bestemt.

– Det er ikke opp til oss å velge om vi skal ha åpent vinmonopol eller ikke på valgdagen. Det er det kommunen, som deler ut skjenkebevilling, som avgjør, sier butikksjef Martin Lillemæhlum hos Vinmonopolet i Hamar.

Regjeringen Solberg endret alkoholloven endret slik at det ikke lenger er forbudt å selge alkohol på dager som påskeaften, nyttårsaften og valgdagen. Men kommunene kan fortsatt si ja eller nei.

På Vinmonopolets oversikt på deres egne nettsider sto det torsdag morgen at Hamar var «uavklart» når det gjelder åpning på valgdagen eller ikke.

En telefon til ordfører Morten Aspeli gir raskt svar:

– Vi har hatt saken oppe til politisk behandling og polet i Hamar får lov å ha åpent. Og butikkene kan selge øl, bekrefter Aspeli overfor Hamar-dagblad.no.

Dermed må Lillemæhlum sette opp normale bemanningslister:

– Valgdagen har uansett aldri vært en fridag for de ansatte på Hamar. Da har vi hatt varetelling og ryddet og gjort butikken pen for kundene våre, understreker Lillemæhlum.

Oversikten på Vinmonopolet.no viste forøvrig at polutsalgene i Ringsaker (Rudshøgda og Brumunddal) får ikke holde åpent.

Stange, Løten og  Elverum gir i likhet med Hamar innbyggerne sine mulighet til å kjøpe alkoholholdig drikke på valgdagen.