Gå til sidens hovedinnhold

Jonas imponert over bio-Hamar

Artikkelen er over 6 år gammel

– Dere har noen spennende muligheter for framtiden, sa Arbeiderpartiets leder, Jonas Gahr Støre, etter å ha besøkt det bioteknologiske miljøet i Hamar mandag.

– Teknologien kan gjøre nye ting som utfordrer vante forestillinger. Det er satt noen håret mål her i Hamar, men så vil vi også se ting vi aldri har sett før de neste årene foran oss, sa en tydelig imponert Jonas Gahr Støre da han sammen med Arbeiderpartiets sentralstyre hadde møte på Hamar. Hedmark Arbeiderparti og Arena Heidner hadde satt temaet «Kunnskap i innlandet», og tok med seg Støre til opp til biohuset for å sette Arbeiderparti-lederen inn i suksesshistoriene til det bioteknologiske miljøet i Hamar-regionen.

Hamar-ordfører Morten Aspeli fisket etter Støres forsikring på videre politisk backing av biomiljøet, dersom han kommer i posisjon.

– Vi ønsker å få bekreftet at man legger til rette for videre tung satsing på biomiljøene her i Hamar og i Hamar-regionene. De er verdensledende og viktige for Norge. For Hamar-regionen er dette kompetansearbeidsplasser som gjør oss mer attraktive, sa Aspeli til Hamar Dagblad.

Støre selv lovet satsing på kunnskap:

– Vi ser en økning i arbeidsledigheten, derfor trengs det mer skole og mer opplæring. Det bør uroe oss at halvparten av dem som er ledige ikke har fullført videregående utdanning. Derfor er det utrolig viktig å tenke nytt og fornye opplæringene. Og vi må satse på partnerskap for å lønnsomme bedrifter ut av nyskapningene og korte veien fra laboratoriene ut på markedene. Derfor snakker vi Innlandets sak, sa Støre.

Han ga et stikk til den sittende regjeringen:

– Satsingen på lønnsomhet og arbeid går ikke ved å bygge ned fellesskapets verktøy. Man gir store skattelettelser til noen få, som ikke har noen dokumentert effekt. Samtidig får vi færre muligheter til å gjøre satsinger på næringer som har potensial for å lykkes.