Gå til sidens hovedinnhold

– Nå skal vi bli enige

Artikkelen er over 6 år gammel

– Dette ser lovende ut! Vi har ikke flertall alene. Men nå skal vi bli enige, sa Einar Busterud etter å ha gjort et svært godt valg i Hamar.

Det startet med lett fortvilelse da forhåndsstemmene ble presentert klokka 21.00. Men så snudde stemningen i BBL-leiren dramatisk på valgvaken i Hamar rådhus etterhvert som stemmene fra kretsene rant inn.

– Det så nesten ut som om Arbeiderpartiets pensjonistforening hadde møtt opp kollektivt og forhåndsstemt, sa en spøkefull Einar Busterud om den raske reisen fra skuffelse til glede.

– Beste utgangspunkt

Busteruds BBL får 11 representanter:

– En pen framgang.

– Når heter ordføreren i Hamar igjen Einar Busterud?

– Det må jo forhandles, men dette ser jo ut til å gå veien nå. Vi mener at vi har det beste utgangspunktet foran forhandlingene, sa Busterud.

Det er BBLs Tor Inge Martinsen enig i. Han var strålende fornøyd med valgkampen:

– Vi har kommet opp med et bra alternativ. Signalene der ute er at man ønsker en ny ledelse i kommunen. Men vi er ikke i land ennå.

– Hva tror du om forhandlingene?

– Vi er avhengig av å finne et flertall. Den grupperingen som får 20 representanter har flertall i kommunestyret. Jeg er optimist når det gjelder å etablere en ny flertallskonstellasjon. Valget så langt er i alle fall et tegn på at folk ønsker en forandring.

– Og nå må dere strekke ut hendene til et parti som Miljøpartiet De Grønne for å sikre dette flertallet?

– Det blir jo en utfordring utansett, men mange vil sette pris på at de kommer inn med en tydelig miljøprofil. Nå har de aldri deltatt i kommunalpoitisk arbeid tidligere så det er en viss uvisshet knyttet til hva slags rolle de skal ta i politikken.

– Vi gir oss ikke

Sittende ordfører Morten Aspeli mener på sin side at slaget ennå ikke er tapt.

– Vi er det største partiet, vi gir oss ikke og er ennå ikke slått, sier han.

Han erkjenner riktignok at BBL har gått mer fram enn hva han forventet etter at forhåndstemmene var talt opp.

– BBL gjør tradisjonelt bedre valg enn meningsmålinger. Slik sett overrasker vel ikke fremgangen meg. Uansett er det viktig å se at vi holder bra stand og er størst, sier Aspeli.

SE VIDEO:

Nå går det mot et ordførerskifte i Hamar.

Einar Busterud holdt tale foran forsamlingen i Hamar rådhus.

Valgkampen er ferdig, og den har vært både ryddig og tøff, ifølge Høyres ordførerkandidat, Knut Fangberget.