Det er ikke småtterier til arrangement som er lagt til Gåsbu langrennsenter denne høsten.

Ideen kom etter Vang Røde Kors hadde samtaler med mottakslederen på Hamar statlige mottak på Ormseter, Trude Vikestrand Nerheim. Hun hadde opplevd et løp ved et annet mottak i Norge som samlet store deler av lokalbefolkningen og beboerne.

– En skikkelig fin dag, der jeg kunne se gleden i øynene hos beboerne som fikk være med på arrangementet. Det var en sterk opplevelse, erindrer Nerheim.

Samle lokalbefolkningen

Nå har rundt 15 lokale lag og foreninger i Vang gått sammen om å lage en dag tar det hele enda lenger. For arrangementet skal ikke bare fremme integrering, men også samle alle beboerne i Vang i alle aldre til en dag med opplevelser.

Derfor blir det Gåsbu International lørdag 3. september. Det blir terrengløp med tre traséalternativer, 0,5, 5 og 10 kilometer, med og uten tidtaking.

Det blir ulike stands på Gåsbu langrennsenter. Hamar statlige mottak og Vang Bygdekvinnelag vil stå for salg og servering av mat.

Arrangørene jobber også med kulturelle innslag.

– Hvorfor arrangere løp?

– Ved å avvikle et løp så jobber vi samme om å lage et arrangement, og løping er en aktivitet som går på tvers av kulturene, det er helsefremmende, utfordrende og moro. Også er det en fin måte å bli kjent med hverandre på. Å skape nye nettverk skaper trivsel og trygghet for alle, mener Andreas Sæhlie fra Vang Røde Kors.

Arrangørene håper også at Gåsbu International bidrar til at lokalbefolkningen samles om at Gåsbu-området blir det naturlige turmålet – året rundt.

Gleder seg

Mottaksleder Nerheim er rørt:

– Dette er jo helt fantastisk og går rett i hjertet på meg! Jeg har luftet ideen på mottaket, og jeg kan love at beboerne gleder seg.

Ordfører Einar Busterud støtter også opp om Gåsbu International:

– Det er viktig å lage arenaer der fastbefolkningen møter asylsøkere og flyktninger. Målet her er altså ikke å knuse rekorder på tikilometeren, men å møtes og bli bedre kjent.