– Jeg hadde ikke forventet å vinne, men det var utrolig gøy, sier hamarsingen, som fra høsten skal bo sammen med fem andre studenter gratis i kollektiv.

Bakgrunnen er at entreprenørselskapet AF Gruppen i høst dro i gang studentkonkurransen «AF-kollektivet».

Her fikk studenter fra elleve norske studiesteder konkurrerte i ulike mobilspill. Målet har vært å drive en annerledes form for rekruttering. Selskapet ville vise fram ny teknologi i byggebransjen og samtidig sette de inn i AF Gruppens prosjekter.

Rundt 1.900 studenter deltok i konkurransen. Av dem gikk 200 videre til semifinalen, hvor oppgavene ble en del mer krevende.

Og når man kom til februar fikk de 33 beste ingeniørstudentene fra NTNU, OsloMet og Høgskulen på Vestlandet (HVL) være med til Trysil.

Her måtte studentene identifisere de største samfunnsutfordringene for sine respektive studiebyer, og deretter komme opp med gjennomførbare tiltak som kan bidra til å løse utfordringene.

Og det var laget fra OsloMet som skilte seg ut for juryen. 

I etterkant har AF Gruppen gjennomført dybdeintervju med de elleve studentene som var på laget fra OsloMet, og har valgt å tilby seks av dem plass i AF-kollektivet fra neste skoleår.

Ådne Iversen er dermed blant de seks kommende beboerne i kollektivet.

Hamarsingen går førsteåret på bachelorstudiet i elektronikk og informasjonsteknologi ved OsloMet.

Akkurat nå bor han i studentkollektiv på Kringsjå, og liker den sosiale boformen.

– Jeg tror AF-kollektivet blir knallbra. Det er utrolig gøy at AF driver rekruttering på denne måten.

Når studiene ved OsloMet er ferdige neste sommer, vurderer Ådne en master ved NTNU.

– Jeg vil også ut i verden. Først vil jeg til USA, Sør-Korea og Japan, fordi de er gode i robotikk. Jeg vil gjerne ta en doktorgrad i det på sikt.

AF Gruppen er nå i gang med å lokalisere en egnet bolig i Oslo for de seks studentene som skal bo i kollektivet.

Konkurransen er ikke gjennomført helt uten baktanker. AF Gruppen er i sterk vekst og forventer å ansette 1500 personer de neste årene. Nå skal HR-direktør Karin Engen bli enda bedre kjent med Ådne og de fem andre studentene.

Kanskje venter det også en jobb etter året i kollektiv:

-– Når de er ferdige med studiene håper vi at fast jobb blir en realitet for flest mulig av kollektivbeboerne. Vi er alltid på jakt etter dyktige folk som kan tenke seg en karriere hos oss, og ser på denne konkurransen som et godt supplement til tradisjonell rekruttering.