Nå kan du bade på stranda igjen

- Vi har vært skeptisk til vannet, sier Eirik Petterøe. Men mandag morgen tok han og sønnene Varg og Vetle sjansen på å bade igjen.

DEL

Denne uka oppsto årets nyord: Algeflyktninger.

Badestrendene ved innsjøer som Rokosjøen i Løten og Næra i Næroset i Ringsaker ble fylt opp av hamarsinger som flyktet fra badelivet i Mjøsa.

Men det kan være unødvendig å søke trygghet i nabokommunene. For mandag velger Hamar kommune å dempe litt dramatikken rundt badevannet, foreløpig, selv om man ikke har fått svar på vannprøvene som er tatt.

Man opphever ikke advarselen mot bading, men ber i stedet folk om å vise fornuft.

Det vil si at de badende oppfordres til å holde seg til steder hvor vannet er blått og at man kan se bunnen på en meters dyp.

LIV: Mer liv og røre på Rokosjøen i helgen. Mange valgte å dra hit framfor å bade i Mjøsa.

LIV: Mer liv og røre på Rokosjøen i helgen. Mange valgte å dra hit framfor å bade i Mjøsa. Foto:

Eirik Petterøe fra Ottestad var først på Koigen i Hamar mandag morgen, sammen med sønnene Varg (1 1/2) og Vetle (3 1/3).

Selv om klokka var rundt 11 så var det uvanlig lite mennesker å se langs stranden. Det kan tyde på at ferierende hamarsinger har vært skeptiske til vannet etter at man fant blågrønne alger i vannet i forrige uke.

– Vi har vært litt redde for å ta de minste ut i vannet, og har hatt en liten badepause. Vi har ikke vært på stranden en stund, men nå har vi gått langs hele stranden uten å se noe. Da tok vi sjansen, forteller Petterøe.

– Det ser greit ut, nå.

– Hva har du tenkt i perioden det har vært usikkerhet rundt badevannet?

– Jeg har tenkt mye på ungene. Vært redd for at de skulle svelge vannet og få i seg giftige stoffer. Vi har vært ekstra nøye på at det ikke er grønt når vi bader. Men det er jo trist at mange har gått glipp av fine badeopplevelser hvis det har vært trygt å bade hele veien, sier Petterøe.

– Badet mye i år?

– Stort sett hver dag i tre uker, før algeproblemet kom.

– Din oppsummering av sommeren så langt?

– Sommeren 2019 har vært veldig bra. Stort sett hatt fint vær i hele ferien. Det har vært veldig bra.

Artikkeltags