– Kjempeflott butikk, sier Anita Ringvold, på handletur sammen med Monica Ringvold og lille Linus Andreassen. De sikret seg blant annet ullklær og barnesykkel under den hektiske åpningen.

Fungerende varehussjef, Terje Sandvik hos G-Max Hamar, likte det han så. Utover dagen kom det nemlig bare mer og mer mennesker:

– Veldig bra start! Full trøkk, som vi forventet. Vi har stor tro på at vi vil bli en suksess i Hamar. Mange har vært nysgjerrige på når vi åpner, hvor stor butikken blir og hva vi skal satse på av varer. Nå skal vi endelig få vist oss fram.

Lange køer

Da G-Max åpnet dørene sto rundt 200 i kø. Vektere var leiet inn for å håndtere folkemengde; slik det var når XXL åpnet sine lokaler for snart to år siden. XXL svarte med å åpne butikken rekordtidlig. En time tidligere enn G-Max.

– Vi må være foroverlente, sier XXL-sjef Raymon Reknes om «kuppforsøket».

– Vi fortsetter som før. Vi er billigst. Det har pristester vist, men det er positivt med konkurranse i markedet. Det kommer kundene til gode, sier Reknes, som sier at XXL er fornøye med Hamar-omsetningen etter snart to år i byen.

Sport1 har sin Superstore på Olrud og XXL er på plass på gamle CC Mart'n. Dermed brygger det opp til å bli en skikkelig match om sport- og fritidskundene i regionen:

– Vi vet at det er en tøff kamp om kundene, men vi har målt markedet i undersøkelser og har stor tro på at vi vil gjøre det bra i Hamar, sier Sandvik.

20.000 varer

G-Max har tatt en stor del av Maxi. Varehuset består av lokalene til den tidligere G-Sport-butikken og Clas Ohlson. Dermed disponerer de rundt 2000 kvadratmeter i første etasje på Maxi Storsenter. Her blir det rundt 20.000 varer å velge i.

– Og vi fikk over 500 søknader til de 30 stillingene, så det gikk greit å få på plass bemanningen, sier Sandvik og smiler.

En av de som hadde sin første arbeidsdag på G-Max var Mads Kienlin:

– Jeg er interessert i sport og har tidligere jobbet med salg. At jeg nå får kombinere de to interessene i den nye jobben er supert. Og her har jeg mange trivelige kolleger.

I kassen sto ekspeditør Hege Thorstad og håndterte køen:

– Det går unna! Men folk er positive til den nye butikken. Så dette er bare moro.

Senterleder Dagfinn Lerberg er fornøyd med etableringen:

– Helt rått! Øverst på ønskelista. G-Max har et proft konsept fra a til å. Nå har vi fått vi inn et varehus som treffer både voksne og barn gjennom hele året. Og vi vet at folk på Hedmarken ønsker seg nok en storaktør innen sport og fritid.

– Hva betyr det for Maxi storsenter at G-Max er på plass?

– Jeg er sikker på at de blir et skikkelig bra tilskudd, fordi vi får de inn på senteret, i motsetning til andre steder hvor G-Max ligger i selvstendige bygg. Sett med våre øyne kunne dette ikke ha blitt bedre.

Nye butikker

Maxi er i det hele tatt i ferd med å gjennomgå store forandringer. Bagettkjeden Subway skal snart åpne dørene. Etter sommerferien vil Eye Factory åpne ny butikk i de tidligere lokalene til Spaceworld. Og: En siste aktør, som foreløpig er hemmelig, er på vei.

– Kontraktene går ut og vi har mulighet til å rokere litt rundt på senteret. Det betyr at vi kan gjøre noen grep som vil gjøre Maxi enda mer spennende.

G-Max

Gresvig, Norges største sportsaktør, har kjedene G-Sport og G-Max. G-Max har varehusprofil.
Hamars G-Max er varehus nummer 17 innen konseptet, og den første i Innlandet
Lokalisert på Maxi storsenter. Får rundt 20.000 varer fordelt på 2.000 kvadratmeter.
30 ansatte.
Ansetter permanent varehussjef senere.