23. mai i fjor proklamerte Highasakite-vokalist Ingrid Helene Håvik stolt på Instragram at hun hadde fått en sønn med ordene: «Si hei til Bjørn».

– Det har vært litt av en balansegang. Kalenderen ser ut som et lappeteppe for å få hverdagen til å gå opp, men det ble litt lettere etter at han begynte i barnehagen i august, innrømmer Ingrid Helene.

Selv om tankene ofte går til sønnen når hun og bandet er ute og spiller, så understreker hun at hun og bandet koser seg på turne som pågår.

– Turneen har gått så bra så langt, og vi har det skikkelig gøy.

– Hele Highasakite-pakken har blitt mer profesjonalisert. Vi har et veldig bra crew på veien og vi har en flink art director som har designet showet vårt.

– Vi spiller mer live enn tidligere. Ikke mye tracks som ligger bak. Og med en større låtportefølje å kan vi tilpasse settet bedre.

– Det hele føles mye mer vitalt.

Highasakite har blitt hyllet av musikkritikere og bandet skaffer seg stadig flere tilhengere.

Det siste albumet «Uranium Heart» mottok strålende kritikker i musikkpressen, og i disse dager gjør singelen «Can I Be Forgiven» suksess i strømmeuniverset og på radio.

Parallelt er bandet ute og holder konserter.

Nå står altså Hamar for tur.

Forrige gang de gjestet byen solgte de ut storstua i Hamar kulturhus på under et døgn. Nå skal de spille på Scandic Scene.

Og selv om åtte spillesteder gjenstår av turneen, så varsler Ingrid Helene allerede nå at det kan gå en stund til neste gang folk i regionen kan få oppleve bandet opptre live.

– Etter vi er ferdige med denne turneen så vil vi rette søkelyset mot utlandet. Vi har blitt listet i Sverige, Finland og Australia og vi har også et søkelys på England og Tyskland. Vi kommer derfor til å ta en pause fra å holde konserter i Norge og prioritere å satse utenlands i 2020. Også må vi inn i studio.

– Hvordan blir det å kombinere artisttilværelsen med mammarollen?

– Det bare må gå bra. Det er flere musikere enn meg som har fått barn, og jeg kan jo ikke bli arbeidsledig heller.