Boukadida åpnet serveringstedet Plan B 27. november og tok dermed steget tilbake i bransjen han kjenner best etter årevis på blant annet Victoria Hotell, Scandic Ringsaker, Dolly Dimples og McDonalds. Da han overtok som driver av Brandstad trodde han at han var ferdig med den litt stressende restaurantbransjen, men i april ble Brandstad-kjeden slått konkurs og Boukadida måtte klekke ut en ny plan, en plan B rett og slett.

Å etablere et serveringsted med en pandemi gående framstår som litt dristig, men 40-åringen kunne rett og slett ikke la være.

– Jeg klarer ikke å sitte rolig. Å jobbe hardt er det jeg kan best, sier han.

Fått en del stamkunder

Og han er innstilt på at det blir lange dager og hard jobb for å stable Plan B skikkelig på beina. Den første drøye måneden har avstedkommet moderate besøkstall, slik det seg kanskje hør og bør med tanke på restriksjonene befolkningen er underlagt.

– Det har vært omtrent som forventet i oppstarten. I måneden før jul har jo folk vanligvis ikke så god tid, men det begynner allerede å bli en del stamkunder, så jeg klager ikke, sier han.

Spent på utviklingen

Mange næringsdrivende, og for så vidt andre, så veldig fram til at 2020 skulle ebbe ut og at man kunne sette en strek over et bustete år. Boukadida er imidlertid usikker på om lykken venter rundt neste kalenderblad. At vaksineringen er i gang er godt nytt for alle, men Plan B-driveren tror det kan gå lenge før ting er tilbake slik de var.

– Folk har fått nye vaner og for mange vil det kanskje gå en stund før økonomien normaliseres. Dette med avstand og folkemengder er nok noe som folk kommer til å tenke på lenge, og når kommer folk til å anse det som helt trygt å spise ute igjen, spør Boukadida retorisk.

Han er klar på hva han håper 2021 vil bringe.

– For det første håper jeg pandemien dør ut. Deretter håper jeg at jeg klarer å oppnå suksess med Plan B. Med det mener jeg både å skape trygghet for meg selv og skaffe arbeidsplasser.