Gå til sidens hovedinnhold

– Velg om du vil skrike eller lide i stillhet

Artikkelen er over 2 år gammel

Hamar kino skal vise skrekkfilmen «Pet Sematary». Og lager to forskjellige forestillinger, alt etter hvor høylytt kinogjenger du er.

– Alle mennesker er forskjellige. De som liker skrekkfilm også, sier kinosjef Espen Jørgensen.

Fredag har «Pet Sematary» premiere, en nyinnspilling av Stephen King's grøsserklassiker fra 1989.

Nå setter kinosjefen opp to forestillinger, hvor kinogjengeren må ta et viktig valg før de entrer salen.

– Noen lever ut sine emosjoner underveis, noe det kan bli litt lyd og uro av – mens andre helst vil ha det stille og rolig rundt seg når de ser film – uansett hvor skremmende opplevelsen kan være. Vi setter opp to forestillinger merket «Skrik hvis du må» eller «Lid i stillhet», forteller Jørgensen.

– Skrekkfilm på kino er en type opplevelse som gjerne fører til litt uro og lyder fra publikum i kinosalen. For veldig mange er det slik det skal være på en skrekkfilm – «jump scares» er jo lagt inn nettopp for å skape slike reaksjoner. Likevel hører vi fra flere av våre gjester at de gjerne vil kunne oppleve også skrekkfilmene på kino uten all uroen. Derfor vil vi nå forsøke å tilby to parallelle muligheter til å se filmen, og håper at de som gjerne vil ha en roligere opplevelse velger den forestillingen vi har øremerket for dem.

– Vi er nok den første kinoen i landet som forsøker et slikt opplegg, og er spent på reaksjonene, og om publikum setter pris på denne formen for tilrettelegging. Vi evaluerer etter helgen, så ser vi om dette er et opplegg å utvikle videre.

Og kinosjef Jørgensen legger til:

– Uansett hvilken forestilling du velger: Mobiltelefonen lar vi ligge under visningen!