Fangberget fikk selv påvist prostatakreft med spredning til skjelettet i 2015. På grunn av kjapp responstid og igangsetting av behandlinger ble kreften stoppet før den rakk å spre seg mer.

– Jeg var heldig. Så heldig var ikke Nils Amund. Det er små marginer når det gjelder kreft og det er veldig vemodig å stå her samtidig som Nils Amund bisettes. Samtidig er det en god påminnelse om hvor viktig dette med kreftforskning er, sier Fangberget.

Lånes ut gratis

I andre etasje på CC finner du nå altså Kreftforeningens pop up-senter. Dette er ikke en butikk, men mer et lite senter for informasjon og engasjement. Det vil være betjent til faste tider av blant annet folk fra pasientforeningen, likepersoner, kreftkoordinatorer og andre frivillige. Dette er et tilbud som finnes andre steder i landet, men dette er den første i Innlandet. Distriktssjef i Kreftforeningen Innlandet Innlandet, Berit Jevnaker, er veldig glad for velviljen CC har vist for å få til et slikt sted på kjøpesenteret.

– Da vi fikk muligheten til å føre opp en slik pop up, så var vi avhengig av å ha et lokale. Vi har samarbeidet godt med CC siden 2014 og spurte om de kunne være behjelpelige. Da fikk vi låne dette lokalet vederlagsfritt fram til mars, forteller en fornøyd Jevnaker som også skryter av butikkene på CC som bidrar med forskjellige ting.

Senterkoordinator på CC Christine Bergli Johansen trengte ikke betenkningstid da hun fikk forespørselen.

– Det var ikke noe å lure. Vi hadde et ledig lokale med perfekt størrelse som vi da låner ut gratis. Det Kreftforeningen gjør er veldig viktig og det vil vi gjerne være med å støtte. Ved å låne bort lokale her hvor det ferdes mye folk håper vi å bidra til å skape litt oppmerksomhet rundt jobben Kreftforeningen gjør, sier Bergli Johansen.

– En gledens dag

Så hva gjør man på et slik sted? Det skal etter planen bli noen arrangementer og temakvelder der, litt avhengig av smittesituasjonen utover. Ellers blir dette et sted hvor du kan dra for å søke informasjon og prate med folk i samme situasjon. Det er også en interaktiv installasjon der hvor du skal kaste baller på en skjerm og samtidig lærer litt om kreft. Moro for store og små.

– For meg er det en gledens dag å åpne et slik senter. Med dette kan vi få enda mer fokus på kreft og kreftforskning. Her snakker vi om noe som berører alle, sier Fangberget som er klar for å gjøre en enda større innsats for Kreftforeningen når han går av med pensjon om to år.

– Da skal jeg melde meg til tjeneste og da ønsker jeg å hjelpe de som har kreft og som er alene om det. Ingen skal behøve å ta denne kampen alene, sier han.

Pop up-senteret vil være tilgjengelig på CC fram til 12. mars.