Gå til sidens hovedinnhold

Venteliste for å synge Elton John i Hamar kulturhus

Artikkelen er over 1 år gammel

– Det tok et døgn, så måtte vi begynne med ventelister, sier en overveldet Damenes Aften-leder, Linn Kohmann.

– Trist at vi ikke kan ta med alle, men vi undersøker nå om vi kan utvide koret i forhold til kapasitet og sikkerhet. Også er det noen plasser når det gjelder mannsstemmer, sier Linn Kohmann.

Prosjektkorene, som har tolket musikals og store artister siden 2014, har blitt svært populære. Her får amatører og etablerte korsangere stå sammen i Hamar kulturhus' storstue. Forestillingene blir utsolgt og man har sågar måttet åpne generalprøvene.

I fjor tok prosjektkoret for seg musikalene Les Misérables og The Phantom of the Opera. Eller har man latt korene tolke Queen (2014), Abba (2015) og Stevie Wonder (2017) i tillegg et et spesialprosjekt med korarrangøren Kirby Shaw (2016).

Nå starter man jobben med å øve inn sanger fra en av verdens mest suksessfulle artister, Elton John.

– Vi valgte han fordi vi måtte finne en artist som treffer bredt, og som har en låtportefølje som passer et storkor, forteller Kohmann.

– Det finnes mange flinke artister, som ikke nødvendigvis blir bra når de tolkes gjennom korsang. Med Elton John har vi funnet noe som blir mektig og veldig bra. Og med filmen «Rocket Man» er jo han blitt aktuell og populær hos en ny generasjon.

– Elton John er faktisk den artisten, med unntak av Elvis Presley, som har hatt flest nummer en-hits på listene i både USA og Storbritannia. I tillegg til å ha gitt oss en rekke vakre ballader, er han også låtskriveren bak musikaler som Billy Elliot og Løvenes Konge, forteller Kohmann, som lover at prosjektkoret også skal lete fram mer ukjent materiale av verdensartisten som gjestet Hamar i 2017.

I fjor solgte man ut seks forestillinger. Nå skal koret samles og øve fram til premieren 9. juni neste år.

– Det er mye folkehelse i det å synge sammen. Vi føler oss veldig sikre på at de som vil synge og publikum vil få en bra opplevelse med Elton John.