Om to måneder tar Kenneth Karlsen med seg staben på 41 personer og flytter inn i nybygget.

– Det meste skal være ferdig i februar. Deretter følger en periode med testing, før vi er klare for et skikkelig flyttesjau den siste helga i mars. I løpet av to dager skal maskiner og utstyr på plass, forteller servicemarkedssjefen fra Brumunddal.

Volmax ble etablert i Nydal i 1997. Siden den gang har selskapet holdt til i leide lokaler bak Circle K-stasjonen. Nybygget eier de selv, gjennom selskapet Cognia AS. Bygget ligger på andre siden av nye E6, bare noen hundre meter fra eksisterende bygg og med Kvik som nærmeste nabo.

Betonmast Innlandet ble valgt som totalentreprenør, og kontrakten har en verdi på om lag 57 millioner kroner.

Ser fram til å få større plass

Behov for større plass er bakgrunnen for byggeprosjektet.

– Vi har vokst ut av eksisterende lokaler, sier Karlsen.

Han legger til at de nye lokalene har en grunnflate på 3.600 kvadratmeter mot 2.500 i nåværende bygg.

Som servicemarkedssjef er Karlsen ansvarlig for driften av verkstedet. Han ser fram til å få bedre plass.

– Med det nye bygget kan vi doble kapasiteten på skadeavdelingen for buss og lastebiler, og vi får større kapasitet når det gjelder EU-kontroll og service på tungbiler, forteller Karlsen til Ringsaker Blad.

Leverte 41 nye busser

Vedlikehold og service av busser har i mange år vært et viktig bein å stå for Volmax. I fjor dro de i land en meget viktig og langvarig avtale.

– VY vant anbudskonkurransen mot Innlandstrafikk, og de valgte Volvo som merke i dette anbudsområde. Avtalen med oss går over ti år og innebærer levering av nye busser, samt reparasjon og service av hele bussparken til VY. I sommer leverte vi 41 nye busser, hvorav 20 elbusser. Den totale bussparken teller i overkant av 100 kjøretøy, forteller Karlsen.

Volmax satser i tillegg på salg av nye og brukte lastebiler. Hovedsakelig Volvo og Renault til privatmarkedet. Selskapet har også egen kompetanseavdeling som tilbyr en rekke ulike kurs til førere av tungbiler. Avdelingen får et stort møterom i det nye bygget.