17. mars 2020 var datoen som Hamar Veterankorps hadde markert med stor rød ring i kalenderen og hver øving de hadde gjennom vinteren var medtanke på hva som skulle skje denne dagen. En hel bataljon med spillesugne veteraner gledet seg stort, men alle vet vel nå hva som skjedde midt i mars.

– Med nedstengning 12. mars var dette maksimal uflaks for oss, sier Steinar Brubakk i Hamar Veterankorps.

Har øvd hjemme

Men korpset skjønte at det på et eller annet tidspunkt ville bli muligheter for å få gjennomført konserten i kulturhuset. Fellesøvinger for såpass mange i risikogruppen ble det fra myndighetshold satt ned beinet for, men korpset la ikke aktiviteten brakk av den grunn. Medlemmene øvde nemlig hver for seg hjemme for å ikke bli rustne.

– For en tid tilbake ble det lempet på reglene slik at vi har kunnet øve i Kirsten Flagstad-salen med en meters avstand. Det er resultatet av dette vi egentlig skulle presentere 3. november, forteller Brubakk.

– Alle gode ting er tre

Torsdag kom det altså nye retningslinjer fra Hamar kommune når det gjelder smittevernstiltak og stenging av kulturhuset i to uker er blant annet det ene grepet som gjøres.

– Vi syns det er veldig leit for vårt publikum at dette skjer nok en gang, men slik er det bare når eksterne krefter som korona setter Hamar Veterankorps ut av spill. Alle gode ting er tre, heter det, så da håper vi at vi lykkes på tredje forsøket når det måtte bli. En optimist gir aldri opp, så vi gleder oss til å kunne ønske velkommen til konsert med Hamar Veterankorps når koronating og tang ordner seg, og vi er tilbake på normalen, sier Brubakk.