Bla i motivene over for å se mer fra trykkeriet.

– Slagordet vårt er «Alt er mulig». Det har dobbelt betydning, for det er ikke bare for kundene at mulighetene skal være åpne, men også for våre ansatte, sier arbeidsleder og grafisk designer Eirik Strype.

Ble værende

Høyt oppe på veggen ut mot Furnesveien har moderne skiltdekor med navnet «Ekko Digitaltrykkeri» dukket opp.

Innenfor dørene i MjøsAnker-bygget har bedriften flyttet litt på seg selv og fått egne moderne lokaler.

– Vi har en historie som strekker seg tilbake til 1989, da man etablerte Kopiservice før det kort tid etter ble Kopi & Grafisk. I de siste årene har det blitt stadig mindre kopiering, så det var på tide med et nytt og mer fancy navn, forteller driftsleder Øystein Melby.

For nye Ekko Digitaltrykkeri handler det også om å gi folk en ny sjanse. Her får seks ansatte gjennom varig tilrettelagt arbeid, verdifull kompetanse og arbeidsmuligheter.

Lars Kirkeby jobbet i 20 år på mekanisk avdeling hos Hedprodukt i Brumunddal, men ble uføretrygdet. I 2007 fikk han sjansen gjennom MjøsAnker til å jobbe hos Kopi & Grafisk.

Han har blitt værende:

– Det ble helt annet når jeg kom hit. Morsommere, og ikke så mye støv og tunge løft. Og ingen dag er lik. Det morsomste er å jobbe med bokomslag, for da må man bruke hodet og regne litt, sier Lars og smiler.

– Han Lars har så mye rutine at han trolig kan drifte trykkeriet hele alene, skyter driftsleder Øystein Melby inn.

Å få jobbe i trykkeriet er populært, for her håndteres avanserte maskiner og tunge dataprogrammer:

– Vi kjører prosesser som krever nøyaktighet og presisjon. Våre ansatte sitter på en enorm kompetanse, og de utfører arbeidsoppgaver som både er enkle og veldig kompliserte. Det er fokus på kvalitet og tidsfrister. Men vi har faktisk klart å få ut flere personer i arbeid andre steder, selv om ikke grafisk bransje er noe enkelt sted å ordne seg arbeid, forteller Strype.

Godt rykte

I fjor omsatte Ekko Digitaltrykkeri for seks millioner kroner. Bedriften har ordnet seg et godt rykte i idrettsmiljøet og får mye oppdrag fra Idretts-Norge. Derfor fikk de ansvaret for alt fra premier til grafisk design i forbindelse med fjorårets fri-idretts-NM i Hamar.

På kundelista har de hatt NM på ski i 2013 og 2018, junior-NM i 2016 og NM i sprintorientering i 2017.

– Vi er gode på idrettsarrangementer fordi vi har gjort det så mange ganger. Nå kommer arrangørene til oss og ber om råd. Og vi sitter med kompetansen rundt alt fra akkreditering til premievegger. Vi gjør alt, forteller Melby.

Og de gjør det godt også utenfor idretten, for bedriften har blant annet vunnet gull i Innlandsperler for logo og utendørsdekor for Matfatet i Brumunddal.

Ny hverdag

Nett tar over for papir. Nå omstiller bedriften seg til en digital hverdag:

– Før hadde vi alt av kommunestyrepapirer, men så ble alt flyttet over på iPad, sier Melby.

– Men ingenting slår den eksklusive følelsen når du sitter og blar i flott en brosjyre. Det vil være nok bruk for oss en god stund til, sier Strype og smiler.