Sykling har blitt en populær treningsform, men for mange kan det virke lite forlokkende å melde seg inn i en klubb, bruke en månedslønn på fancy sykkel, og iføre seg pølseskinnstrikoter og pulsklokker. For dem som ønsker å oppleve sykkelglede i moderat tempo og med godt selskap kan Hamar Sykkelgruppe være et godt alternativ. Dette er en utbrytergruppe fra bedriftsidretten som bestemte seg for å bli en frittstående gruppe i 2007. Nå står de selv som arrangør av organisert sykkeltrim som hadde oppstart forrige uke.

– Dette er et lavterskeltilbud som passer alle. Alt du trenger er en hjelm og en vanlig sykkel, sier leder i gruppa, Vidar Steen Faraasen.

Moden årgang

Hver tirsdag, til sammen 20 tirsdager fram til høsten, arrangeres Sykkeltrimmen med oppstart utenfor Vikingskipet. Der betaler man en tjuekroning i startkontingent og registrerer seg. Deltar man minimum 14 ganger i løpet av året vanker det premiering når sesongen er slutt.

– Pokaler og slikt har vi kuttet ut, det er det ingen som vil ha. Derfor bruker vi gavekort som premier, sier Faraasen.

Gruppa er fortsatt relativt liten selv om det kom til noen nye fjes i fjor. Snittalderen er fremdeles ganske høy.

– Vi definerer oss ikke som en seniorgruppe, men det er en ganske så moden årgang av aktive syklister her nå. Det er ikke så attraktivt ungdomsmiljø, sier kasserer i klubben Bjørn Kjeldsen.

– Det er flere i gruppa som har vært med siden 1978, da vi startet opp som et tilbud i regi av bedriftsidrettskretsen. Da var vi en veldig stor gruppe, men etter hvert var det mange som ble så ivrige at de meldte seg inn i sykkelklubber i nærheten. Etter hvert fant vi ut av vi heller ønsket å organisere syklingen selv uten å gå gjennom bedriftsidrettskretsen, så da startet vi opp Hamar Sykkelgruppe i 2007. Det vil si at vi er 15 år som frittstående gruppe i år, så vi bør vel få til en markering av dette, sier Faraasen.

Vurderer dagtilbud

De har lagt turene til ettermiddager nettopp for å kunne rekruttere flere enn bare pensjonister. Foreløpig har ikke den strategien kastet så mye av seg.

– Vi har tenkt at det er så mange tilbud på dagtid for seniorer i byen at vi ville prøve å unngå å kollidere med dette. Slikt det er nå kan de være med på det de pleier i tillegg til å sykle med oss på ettermiddagen. Samtidig ser vi at mange helst vil ta del i aktiviteter på formiddagen og ha ettermiddagen fri, så kanskje vi må vurdere en gruppe på dagtid etter hvert, sier Faraasen og Kjeldsen.