Gå til sidens hovedinnhold

Viken kan smile bredt etter vanvittig mottakelse for Holdbart – Har hatt 30 000 kunder siden åpningen

Holdbart på Maxi har fungert som en magnet på folk etter åpningen for en måned siden og siden porten ble kjørt opp for første gang og fram til i dag har om lag 30 000 kunder vært innom nyetableringen.

27. august åpnet Holdbart på Maxi og kanskje var det et frampek på kundetilstrømmingen da man kikket utover køa som buktet seg nedover gangen. Senterleder Christopher Castberg uttalte at han hadde forhåpninger om 400 besøkende den første dagen, men det samlede antallet ble over 1600.

Tatt godt imot

Etter en måned ligger gjennom snittet på antall kunder pr dag på over 900 og daglig leder Jan Roger Viken er i ekstase over mottakelsen butikken har fått.

– Dette er over forventning for å si det mildt. Vi blir nok ikke lagt ned med det første, sier han og ler.

– Jeg så for meg at det kom til å bli trøkk her og vi er blitt tatt veldig godt imot. Vi får gode tilbakemeldinger fra kunder som synes vi gjør en viktig jobb, og det er artig, sier han.

Holdbart selger overskudds-dagligvarer til hele Norge som ellers ville blitt destruert. Det kan være produkter som har kort Best før-dato eller varer som har passert best før datoen. Det kan også være varer som er utgått av sortimentet, overproduserte varer, sesongbaserte varer eller produkter med pakningsendringer. På Holdbart på Maxi er det altså 1500 kvadratmeter med husholdningsvarer som egentlig skulle vært kastet.

– Når jeg kikker utover butikken har jeg flere ganger tenkt at alt dette egentlig skulle vært kastet. Det er jo ikke bra at det blir produsert så mye at varer ender opp med å destrueres. At de i stedet havner her er noe alle tjener på, både produsenten, butikken og kundene, sier Viken.

Sverige-følelse

Mange kunder har vært på butikken nok ganger nå til å se hvordan konseptet fungerer i praksis. Hva slags varer som til enhver tid er tilgjengelig er nemlig bortimot mulig å forutsi. Dermed kan de finne helt andre varer i butikken fra den ene til den andre uka.

– Vi har hørt kunder si at dette er akkurat som å være i Sverige, og vi håper jo dette kan være med å bidra til mindre grensehandel. Vi har ikke oversikt over hvor kundene våre er i fra, men vet at det har kommet noen fra både Lillehammer og Elverum i tillegg til de omkringliggende stedene. Butikkene rundt her sier også at de ser mange nye fjes og vi er glade for å kunne bidra til litt mer liv på senteret, avslutter Viken.