Gå til sidens hovedinnhold

Vil du sykle med oss?

Er du mosjonist og kunne tenke deg noen å sykle sammen med? Hamar Sykkelgruppe har så vidt startet sesongen og vil gjerne ha med flere på tur.

Sykling er en fin aktivitet for å holde seg i form og for å komme seg litt ut i frisk luft, men det kan være litt kjedelig å sykle alene og terskelen for å melde seg inn i sykkelklubber er høy ettersom dette gjerne er sykling på høyt nivå. Hamar Sykkelgruppe er en liten mosjonistgjeng som ønsker å fange opp de som kunne tenke seg å ha noen å sykle sammen med.

– Alt du trenger for å være med her er sykkel og en hjelm. Her stiller vi ingen krav til fysisk form, forteller leder av gruppa, Vidar Faraasen.

Stort sett seniorer

Gruppa har vært aktiv i en årrekke og legger opp aktiviteten som en vårsesong og en høstsesong slik at det i juli ikke organiseres fellesturer. Det er tirsdager som er gruppas sykkeldag og da møtes de ved Vikingskipet. De som deltatt på mint 14 turer i løpet av året får en premie. Fram til oktober er det planlagt i alt tjue turer før det hele avsluttes med en hyggelig markering hvis smittesituasjonen tillater det.

Gruppa er ikke så stor, det er 15–20 personer som er med på tur i løpet av året.

–Men i gjennomsnitt har vi vel om lag ti stykker pr. tur, sier kasserer Bjørn Kjeldsen.

Gruppa domineres av godt voksne folk, men det er på ingen måte noe inntakskrav at du må ha levd en stund.

–Gruppa er ment å være for alle, men det er i praksis ei seniorgruppe nå selv om vi ikke definerer oss som det. Vi vil gjerne ha med flere seniorer, men vi utelukker ingen, forteller Faraasen.

Ikke sykkel? Lån på BUA

Pandemien har gjort at mange har funnet glede i å sykle. Faktisk så mange at sykkelbutikkene sliter med å forsyne alle med sykler. Store kjeder som XXL har nesten gått tomt og det kan være et års ventetid på helt ordinære sykkeldeler. Med tanke på hvor mange sykler som ble solgt lokalt i fjor skulle man tro at de aller fleste har sykkel nå, men om man ikke har og lyst til å sjekke om sykling kan være noe å begynne med er det mulig å få lånt sykler helt gratis på BUA på Torghjørnet.

– Hos oss trenger du ikke en dyr landeveissykkel for å delta, sier Faraasen som selv har en DBS fra årtusenskiftet.

– Det er helt greit med El-sykler også, sier Kjeldsen.

De mener at sykling i gruppe er em fin måte å holde seg i form på kombinert med det sosiale.

– Dette er en aktivitet som er veldig koronavennlig. Det foregår utendørs og det er lett å holde avstand, sier de.