Gå til sidens hovedinnhold

Vil ha med befolkningen på å lage stupetårnutstilling

Stupetårnet fyller fem år. Det vil fotografen og gallerieieren Eirik Jeistad feire. Men det er lokalbefolkningen som må bidra.

– Dette blir muligens verdens første fotoutstilling av et stupetårn. Jeg har alltid hatt lyst til å gjøre en utstilling med stupetårnet, og når tårnet har bursdag kan det endelig feires. Hele Hamar er invitert til å delta med egne bilder., sier en entusiastisk Eirik Jeistad.

Han håper på mange bidrag:

– Jeg håper på minst 50 – har plass til +100. Bildene har allerede begynt å komme inn, forteller Jeistad.

– Til en prislapp på 25,8 millioner kroner fortjener tårnet en liten oppmerksomhet. Vi som bor i Hamar har våre meninger om tårnet, vi har alle passert det, plassert våre føtter på det og flere har kastet seg ut i iskalde Mjøsa. Denne gangen holder vi oss tørre, og svømmer heller i bilder av tårnet.

Kravene er at bildet leveres til blomsterforretningen ASH Flora Design i gågata, ferdig innrammet, med en festekrok eller annen festeanordning på baksiden og påført navn, telefon og alder (også på baksiden).

– Resten fikser vi.

– Bildet kan være en liten detalj, en helhet, i farger eller sort/hvitt, et stup, eller en passerende and. Jeg har ett kriteriet: Stupetårnet må være inkludert i bildet i en eller annen form.

Utstillingen åpner i hans galleri lørdag 13. juni klokka 12, og blir stående lørdag og søndag.

Og. Han lover å ha en ny singel klar på Spotify til åpningen. Den skal ha den passende tittelen «Stupetårnet».