Annonsørinnhold fra REMA 1000

Hva er dette?

NY SJEF: Jannicke Moland Hagen har tatt over som kjøpmann på REMA 1000 Basarene.
NY SJEF: Jannicke Moland Hagen har tatt over som kjøpmann på REMA 1000 Basarene. Foto: Marthe Stenberg

Ble kjøpmann med egen butikk før fylte 30 år

I lang tid har Jannicke Moland Hagen (30) drømt om å få sin egen butikk før hun ble 30 år. Nå skal hun sette sitt preg på REMA 1000 Basarene.

Annonsørinnhold fra REMA 1000

- Hadde du spurt meg for ett og et halvt år siden hadde jeg aldri trodd at jeg skulle være kjøpmann i dag, forteller Jannicke Moland Hagen, som tok over som kjøpmann på REMA 1000 Basarene i mai.

Veien dit har imidlertid vært lang. Da Hagen startet i REMA 1000 for fem år siden hadde hun allerede ni års erfaring med butikkarbeid fra Europris.

- Butikk er bare min greie, og jeg har lenge hatt et mål om å ha min egen butikk innen jeg ble 30 år, sier hun.

SKAL BUGNE: Jannicke håper folk blir inspirerte av å gå inn på REMA 1000 Basarene i Hamar.

Tidligere sjef: - Dette ligger latent i Jannicke

Etter flere år som butikkmedarbeider på nettopp Basarene begynte motivasjonen å dale, og Hagen lurte på om hun faktisk skulle fortsette i REMA 1000 eller ikke. Så forandret alt seg.

SÅ POTENSIALET: Narve Djupvik gikk inn i butikken på Basarene i 2017, og fikk Jannicke motivert.


- Det snudde helt da Narve (Djupvik) kom inn som butikksjef her på Basarene. Han så meg virkelig og tok tak i butikken. Det var han som introduserte meg for muligheten om å gå pretalent (se egen faktaboks).

Den rutinerte kjøpmannen hadde ingen problem med å se potensialet til Jannicke den gang.

- Jannicke var interessert i butikk og butikkdrift, men hadde stagnert litt på grunn av manglende utfordringer. Min oppgave var å løfte henne opp i flytsonen og gi henne nye utfordringer etter hvert som hun mestret oppgaver. Dette tente en gnist hos henne som jeg bare måtte holde liv i, forteller Djupvik - som har stor tro på at 30-åringen skal få orden i sakene som kjøpmann på REMA 1000 Basarene.

Dette er REMA 1000 talent:

- Talentprogrammet er REMA 1000 sin egen Kjøpmannsskole – for de som har et sterkt ønske om å drive og lede sin egen butikk.

- Pretalent er en forsmak på hva som vil vente en i talentprogrammet.

- Talenter rekrutteres i all hovedsak internt i REMA 1000, og kursholderne er noen av Norges beste Kjøpmenn.

- Talentprogrammet går over ett skoleår fordelt på 8 samlinger (1 uke per samling), og holdes primært på Ladevollen som er Rema 1000 sitt eget kurssenter på Oppdal.

- Hovedfokus i programmet er ledelse, økonomistyring, praktisk butikkdrift og salg og gjennomføring.

- Det hele avsluttes med utdeling av vitnemål, "vår filosofi" med Odd Reitan og påfølgende eksamensfest på Lade Gaard i Trondheim.

- Det var ikke noen vanskelig oppgave og få Jannicke "opp i ringene". Hun er en person som liker å få ting gjort. Jeg er sikker på at hun kommer til å kose seg på jobb som kjøpmann, det ligger latent i henne, sier han.

Les også artikkelen om Djupviks REMA 1000-familie HER.

Drømmer om å bli årets butikk

Etter å ha gått både pretalent og talent-programmet til REMA 1000 dukket utlysningen som kjøpmann på REMA 1000 Basarene opp - der hele REMA-eventyret startet for Jannicke.

- Det føltes som det var litt meant to be. Jeg håper dette blir et langt og lykkelig forhold. Det blir godt og få landet litt, sier Hagen og smiler stort.

Hun klarte også akkurat målet om å få sin egen butikk innen hun ble 30 år, og har nå flere drømmer for framtida.

MØTT MED SMIL: Det skal alltid være hyggelig å handle på REMA 1000 Basarene, sier Jannicke Moland Hagen.

- Jeg var så heldig at jeg fikk være med på riksmøte i fjor. Det å se at andre mottok pris for årets butikk og regionsbutikk var veldig rørende. Selv om jeg ikke kjente de så satt jeg der og gråt. Da tenkte jeg at én dag har jeg også lyst til å stå der, så årets regionsbutikk er et stort mål å nå.

Vil bli en hverdagshelt for folk

Nå starter den virkelig jobben for Jannicke, med å bygge opp sin egen butikk på REMA 1000 Basarene og få den til å blomstre.

FORNØYDE ANSATTE: Flere av de som jobber på Rema 1000 i dag, var i butikken da Jannicke startet som ekstrahjelp.

Jeg håper vi kan være en hverdagshelt i folks liv. At folk kommer hit og blir inspirerte.

- Jeg skal ha fokus på økonomien og fornøyde kunder. Også skal vi være forberedt når det skjer ting i Hamar så det blir enkelt for folk å stikke innom og finne det de trenger på vei til stranda eller lignende.

30-åringen gleder seg også til å bygge opp sitt eget team, med ansatte som blir sett og føler seg trygge. Det vil også gi kundene en god butikk å handle i.

- Jeg håper vi kan være en hverdagshelt i folks liv. At man kan komme hit og bli inspirert til å lage middag, at det skal være lettvint å handle hos oss. Kanskje vi også kan gjøre dagen litt bedre for folk som kommer innom.

Del artikkelen på Facebook